Prognoza meteo 27 august. Temperaturi caniculare şi disconfort termic ridicat în mare parte din ţară

Vremea continuă să se încălzească. Pe arii restrânse la câmpie va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi

26 aug. 2022, 16:03
Prognoza meteo 27 august. Temperaturi caniculare şi disconfort termic ridicat în mare parte din ţară

Prognoza meteo 27 august. La noapte, cerul va fi variabil în regiunile sud-estice și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8…9 grade în estul Transilvaniei şi 22…23 de grade pe litoral. În a doua parte a nopţii, cu totul izolat în zonele depresionare vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

Prognoza meteo 27 august – SAMBATA
Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării. Pe arii restrânse la câmpie va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, când izolat vor fi averse slabe, trecător însoțite de descărcări electrice cu precădere în zona de munte. Seara și noaptea cerul va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 11 și 21 de grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei unde vor fi condiţii de ceaţă.

București. Valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo actualizată. Vreme caldă, cu temperaturi caniculare, la sfârşit de august. Din septembrie revin ploile

 

Prognoza meteo DUMINICA
În continuare va fi val de căldură în cea mai mare parte a țării. Pe arii restrânse în zonele de câmpie mai ales din sudul și sud-estul țării va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei în zonele montane, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și posibile descărcări electrice. Seara, dar mai ales noaptea, instabilitatea atmosferică se va accentua în regiunile vestice, unde vor fi înnorări, averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade, cu valori mai ridicate pe litoral spre 24 de grade, dar și mai coborâte în estul Transilvaniei până la 9 grade.

București. Valul de căldură va persista, va fi caniculă și disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade, mai coborâtă în zona periurbană spre 16 grade.

Citeşte şi: Avertismentul ministrului Mediului, Tanczos Barna: „O să avem urs mâine-poimâine în Cişmigiu”

Prognoza meteo LUNI
Vremea va fi în general instabilă în jumătatea de vest a țării, acolo unde și valorile termice vor fi în scădere. Mai ales după-amiază și seara în Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Olteniei și local în Transilvania vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină, iar pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului vremea va fi în continuare călduroasă, local caniculară și cu disconfort termic accentuat în cea mai mare parte a Munteniei, în Dobrogea continentală și în sudul și centrul Moldovei, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi posibile cu totul izolat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 23 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali.

București. Vremea se va menține caniculară cu disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade, mai coborâtă în zona preorășenească spre 16 grade.

 

Prognoza meteo MARTI
Vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a țării. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Aversele vor avea și caracter torențial, astfel că în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Izolat vor fi căderi de grindină. Temperaturile, vor fi în scădere față de zilele precedente în majoritatea regiunilor, astfel că maximele vor fi cuprinse în general între 26 și 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime se vor încadra între 12 și 23 de grade.

București. Valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă, dar în continuare vor caracteriza o vreme călduroasă. Cerul va fi variabil, iar din orele serii și pe parcursul nopții înnorările se vor accentua și va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.