Prognoza meteo actualizată. Vreme caldă, cu temperaturi caniculare, la sfârşit de august. Din septembrie revin ploile

Vremea se încălzește în toată țara. În unele zone temperaturile vor depăși pragul caniculei în weekend. De săptămâna viitoare, temperaturile se vor mai pondera şi revin ploile.

25 aug. 2022, 18:15
Prognoza meteo actualizată. Vreme caldă, cu temperaturi caniculare, la sfârşit de august. Din septembrie revin ploile

La final de luna august, deşi temperaturile vor fi în scãdere uşoarã şi treptatã, vremea se va menţine călduroasă în sudul şi sud-estul ţãrii, iar în restul teritoriului, acestea se vor menţine în general peste cele normale în această perioadă. Probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va fi mai ridicatã îndeosebi în zonele de deal şi de munte, dar local şi în restul teritoriului, mai ales în primele douã zile.

Citeşte şi: Prognoza meteo 26 august. Vreme caldă, caniculară în unele locuri, la final de săptămână

În Bucureşti regimul termic va caracteriza în continuare o vreme cãlduroasã. În orele amiezelor va creşte probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosfericã.

„Mai avem câteva zile din luna august, câteva zile plăcute aș putea spune din punct de vedere meteorologic, pentru că vorbim de temperaturi destul de ridicate, temperaturi ce caracterizează o vreme călduroasă în mare parte din țară. (…) În aceste zile ne așteptăm și la temperaturi ce vor mai atinge pragul caniculei, respectiv 35-36 de grade, cel mai probabil a se înregistra în partea de sud-est și de nord-vest a teritoriului”, a explicat meteorologul Alina Șerban, la Antena 3.

Citeşte şi: Alertă pe litoral. Turişti scoşi din apă cu Poliţia în Eforie Nord şi Jupiter

Luna septembrie vine cu ploi, în special în regiunile vestice și sud-vestice.

„La început de septembrie, spre weekend, încep să apară din nou ploile în peisaj. Se pare că se vor mai activa niște sisteme frontale, vor determina instabilitatea atmosferică din nou. Sub aspectul precipitațiilor, ploilor, acestea pot fi mai degrabă pe regiunile vestice, sud-vestice. Însă vorbim de ploi de scurtă durată”, a mai spus meteorologul.