Prognoza meteo 27 decembrie. Ninsori viscolite la munte, ploi abundente în rest

Meteorologii au emis alertă meteo de ploi abundente si ninsori, puternic viscolite. La munte, rafalele de vant vor depasi 120 km/h şi există riscul de avalanse. De săptămâna viitoare se anunţă o crestere substantiala de temperatura.

26 dec. 2020, 16:35
Prognoza meteo 27 decembrie. Ninsori viscolite la munte, ploi abundente în rest

Prognoza meteo 27 decembrie. La noapte, vremea va fi în general închisã, cu înnorãri şi precipitaţii în special în jumãtatea de sud-est a ţãrii, unde se vor cumula local 10…15 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formã de ploaie, dar în sudul Banatului, al Transilvaniei şi al Moldovei şi pe alocuri în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, vor fi mai ales ninsori şi lapoviţã. La munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m şi se va depune strat nou de zãpadã, local mai consistent în Carpaţii Meridionali şi de Curburã. Pe spaţii restrânse, mai ales în zona montanã, este posibil sã se formeze polei sau de gheţuş. În nordul şi nord-vestul teritoriului cerul se va degaja treptat. Vântul se va intensifica la munte şi în regiunile sudice, cu rafale în general de 40…50 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -8 şi 4 grade, cu cele mai scãzute valori în nordul ţãrii.

Prognoza meteo 27 decembrie. La BUCURESTI cerul va fi noros şi temporar va ploua, dar vor fi posibile şi precipitaţii sub formã de lapoviţã. Vântul va avea intensificãri cu rafale ce vor atinge viteze de 40…45 km/h. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 1 grad, anunţă ANM.

Prognoza meteo 27 decembrie. DUMINICA, vremea se va menţine în general închisã, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse în jumãtatea de sud a ţãrii, unde cantitãţile de apã vor depãşi local 15…25 l/mp. Vor fi mai ales ploi, iar la munte în special la altitudini de peste 1500 m vor predomina ninsorile. În Carpaţii Meridionali şi de Curburã, în special la altitudini de peste 1700 m, va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat nou de zãpadã, local mai consistent. Vântul va sufla tare, cu rafale în general de 80…90 km/h, iar pe creste peste 100…120 km/h, viscolind puternic ninsoarea şi determinând scãderea semnificativã a vizibilitãţii. Intensificãri ale vântului se vor semnala temporar şi în Munţii Banatului şi în zona joasã a judeţului Caraş-Severin, unde vor fi viteze la rafalã ce vor depãşi 70-90 km/h. Pe spaţii restrânse, mai ales în zona montanã, este posibil sã se formeze polei sau gheţuş. În restul teritoriului ploile vor apãrea mai ales noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. În cursul zilei valorile de temperaturã vor fi între -1 grad în estul Transilvaniei şi 7…9 grade în sudul Dobrogei; noaptea, pe fondul pãtrunderii unei mase de aer foarte cald, în multe zone din ţarã se vor înregistra temperaturi comparabile sau chiar mai ridicate decât cele diurne, iar minimele vor fi cuprinse în general între 0 şi 8 grade. Local, mai ales noaptea, se va forma ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va fi închisã. În primele ore ale zilei va mai fi o probabilitate micã pentru precipitaţii mixte, apoi va ploua temporar şi moderat cantitativ. Vântul va avea intensificãri temporare, cu rafale de 40…50 km/h. Temperatura maximã va fi de 2…3 grade. În cursul nopţii, pe fondul pãtrunderii rapide a unei mase de aer cald, valorile termice vor creşte treptat, astfel cã la finalul intervalului temperatura aerului va fi de 7…9 grade.

Citeşte şi: Ninsori şi viscol în România. ANM a emis avertizare COD GALBEN

Prognoza meteo LUNI
Vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor şi se va încãlzi semnificativ în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi ploi pe arii restrânse ziua în est, sud-est, parţial în centru şi izolat în rest, iar spre sfârşitul nopţii de luni spre marţi în regiunile vestice şi nord-vestice. În zona montanã înaltã vor fi precipitaţii mixte. Vântul va continua sã sufle tare la munte, cu rafale de peste 90…100 km/h mai ales pe crestele Carpaţilor Meridionali, dar va avea intensificãri locale şi în rest, cu viteze mai mari (în general 55…60 km/h) în vestul şi nord-vestul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, posibil mai scãzute în depresiunile intramontane.
BUCURESTI
Vremea se va încãlzi semnificativ, astfel cã temperatura maximã va fi în jur de 13 grade, valoare cu mult mai ridicatã decât în mod normal la aceastã datã. În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros şi trecãtor vor fi posibile ploi slabe, de scurtã duratã. Noaptea, cerul va deveni variabil şi este probabil sã se formeze ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Minima termicã va fi de 3…4 grade.

 

Prognoza meteo MARTI

Temperaturile maxime vor continua sã fie mult mai ridicate decât în mod obişnuit la aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice şi în zona de deal a Olteniei, unde temporar va ploua, iar la munte, la altitudini de peste 1800 m vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. În restul ţãrii, cerul va fi variabil şi izolat se va semnala ceaţã dimineaţa şi noaptea. Vântul va continua sã sufle tare la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h pe cele mai înalte creste ale Carpaţilor Meridionali şi ale Munţilor Banatului, iar în rest va fi slab şi moderat, cu intensificãri uşoare mai ales în Banat şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 17 grade, cu valori mai scãzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 9 grade.
BUCURESTI
Vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 12…14 grade, iar cea minimã de 2…4 grade. Dimineaţa şi noaptea este posibil sã se formeze ceaţã.

 

Prognoza meteo MIERCURI

Valorile termice se vor menţine cu mult mai ridicate decât cele normale. Vor fi înnorãri accentuate în jumãtatea de vest unde va ploua temporar, iar la munte, la altitudini de peste 1800 m, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. În cealaltã jumãtate a teritoriului, înnorãrile vor fi trecãtoare şi doar izolat pot fi ploi slabe, de scurtã duratã. Vântul va continua sã prezinte intensificãri la munte, dar şi în regiunile estice, în timp ce în rest va fi slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade, uşor mai scãzute în estul Transilvaniei, spre -2…-1 grad.
BUCURESTI
Valorile termice vor continua sã fie mult mai ridicate decât cele normale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 11…13 grade, iar cea minimã de 2…4 grade. Dimineaţa şi în cursul nopţii este posibil sã se formeze ceaţã.

 


loading...