Prognoza meteo 27 februarie. Vremea se răceşte în toată ţara. Se întorc ploile şi ninsorile

Prognoza meteo 27 februarie. Meteorologii anunţă că vremea se va rãci în cea mai mare parte a ţãrii. Local şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ. Acestea vor fi sub formã de ploaie, exceptând zona montanã unde treptat vor predomina ninsorile.

26 feb. 2021, 21:38
Prognoza meteo 27 februarie. Vremea se răceşte în toată ţara. Se întorc ploile şi ninsorile

Prognoza meteo 27 februarie. SAMBATĂ

. Vremea se va rãci în cea mai mare parte a ţãrii, semnificativ în vest, centru, nord şi nord-est, precum şi la deal şi la munte, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale. În restul teritoriului vremea se va menţine cu mult mai caldã decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii februarie.

Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 4 grade în nordul Moldovei, pânã la valori în jurul a 18 grade în cea mai mare parte a Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa între -4 şi 4 grade. Cerul va avea înnorãri accentuate şi în general persistente în jumãtatea nordicã a ţãrii, iar seara şi noaptea şi în restul teritoriului.

Local şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ. Acestea vor fi sub formã de ploaie, exceptând zona montanã unde treptat vor predomina ninsorile, iar spre sfârşitul intervalului, cu o probabilitate destul de mare şi zona Moldovei şi estul Transilvaniei, unde trecãtor vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã sau ninsoare.

În sudul ţãrii, ploile vor avea mai ales caracter de aversã şi foarte probabil, pe arii restrânse vor fi însoţite de descãrcãri electrice. Vor fi intensificãri ale vântului, pe tot parcursul intervalului la munte, viteze mai mari înregistrându-se în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, unde se vor depãşi 80…90 km/h, iar temporar cu viteze la rafalã în general de 45…55 km/h, ziua în toate regiunile, iar noaptea în cele estice şi sud-estice. Dimineaţa, pe suprafeţe mici va fi ceaţã.

Citeşte şi Informare meteo. Vânt puternic în toată ţara. Se întorc ninsorile

Vremea în BUCURESTI se va rãci faţã de intervalul anterior, însã va fi în continuare caracterizatã de valori cu mult mai mari decât cele climatologic specifice perioadei. Cerul, mai mult senin pe parcursul zilei, se va înnora treptat din orele serii când vor fi perioade în care se vor semnala averse şi posibil descãrcãri electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare mai ales din a doua parte a intervalului, când la rafalã se vor înregistra viteze în jurul a 45 km/h. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 2…3 grade. Dimineaţa va fi ceaţã.

Prognoza meteo DUMINICA. Procesul de rãcire a vremii va continua şi se va resimţi îndeosebi în regiunile sudice, însã valorile termice, la scara întregii ţãri, se vor situa în jurul celor normale. Cerul va avea înnorãri şi temporar vor fi precipitaţii. Ziua, acestea vor fi slabe cantitativ şi se vor semnala cu totul izolat, la munte unde va ninge, precum şi în est şi sud-est unde vor fi mai ales ploi.

Noaptea, precipitaţiile se vor semnala local în nord şi la munte şi pe arii restrânse în centru, şi vor fi sub formã de ninsoare, în est vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitaţii mixte şi izolat se poate forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri la munte, viteze mai mari înregistrându-se în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, unde se vor depãşi la rafalã 80…90 km/h, ziua în est şi pe arii mai restrânse în centru, iar noaptea în nord-est, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 2…3 grade în nordul Moldovei şi valori în jurul a 13 grade izolat în Oltenia, iar minimele termice vor fi cuprinse în general între -3 şi 0 grade.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Vremea începe să se încălzească în România

Vremea în BUCURESTI. Procesul de rãcire a vremii va continua şi se va resimţi atât la valorile diurne cât şi la cele nocturne, astfel cã temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã de -1…0 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre valori în jurul a -3 grade. Cerul va avea înnorãri şi doar trecãtor vor fi posibile precipitaţii slabe, ziua sub formã de ploaie, iar noaptea mixte. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo LUNI. În regiunile estice şi sud-estice, iar la începutul intervalului şi în centrul ţãrii, cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii slabe, sub formã de ploaie, lapoviţã şi trecãtor ninsoare, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri în general de 45…55 km/h.

În zona montanã vor predomina ninsorile, mai frecvente în Carpaţii Orientali, vântul va sufla cu rafale de 60…80 km/h, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali peste 90 km/h, cu precãdere în prima parte a zilei, viscolind sau spulberând temporar zãpada. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre parţial noros, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate în sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 12 grade, valori în jurul celor normale pentru începutul lunii martie; minimele termice vor fi cuprinse între -5 şi 2 grade. Mai ales noaptea, pe alocuri se va forma ceaţã.

Vremea în BUCURESTI. Cerul va fi mai mult noros, trecãtor va ploua slab, iar primele ore ale zilei vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru începutul lunii martie, cu o maximã de 8…9 grade şi o minimã de 0…1 grad. În cursul nopţii vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo MARTI. Valorile termice diurne vor fi în creştere uşoarã faţã de ziua precedentã în majoritatea zonelor, cu precãdere în nord-estul ţãrii, la deal şi la munte. Cerul va fi variabil, cu înnorãri la începutul zilei în regiunile sud-estice, unde pe arii restrânse va ploua slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 5 grade. Dimineaţa şi noaptea, local se va semnala ceaţã.

Vremea în BUCURESTI. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 8…10 grade, iar cea minimã de 0…3 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã.

Tendinţa evoluţiei vremii pentru zilele de MIERCURI, JOI si VINERI

TARA: Vremea va fi în încãlzire, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creşte în ultima zi, mai ales în regiunile din jumãtatea de nord a ţãrii.

BUCURESTI: Vremea va fi în general frumoasã şi în încãlzire. Vor fi condiţii de ceaţã.