Prognoza meteo 27 ianuarie. Ciclonul polar aduce ninsori abundente în România, inclusiv la București

Vremea se răcește și vom avea parte de precipiatații abundente. La început se vor semnala ploi și lapoviță în mare parte din țară. Spre seară, precipitațiile vor fi sub formă de ninsori în aproape toată țara, inclusiv la București, și se va depune strat consistent de zăpadă.

26 ian. 2023, 15:56
Prognoza meteo 27 ianuarie. Ciclonul polar aduce ninsori abundente în România, inclusiv la București

Prognoza meteo 27 ianuarie. La noapte, cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a țării, persistente în sud și în est. În regiunile sudice și în zona montană aferentă vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp. În cea mai mare parte a Olteniei și în nordul Munteniei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar în partea sudică a acestor regiuni vor fi precipitații îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei. În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută. În celelalte zone vor fi precipitații în general slabe mai ales în a doua parte a nopții, local predominant sub formă ploaie în Dobrogea, pe arii restrânse ninsoare și lapoviță în rest și pe spații mici se va produce polei. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în sud și sud-est, cu viteze în general de 50…60 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -3 și 6 grade. Izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI.
Cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (10…15 l/mp). Acestea vor fi îndeosebi sub formă de lapoviță și ploaie, astfel încât vor fi favorizate depunerile de polei. Vântul se va intensifica treptat și se vor înregistra rafale de 45…50 km/h. Temperatura minimă, fară variații semnificative, va fi de 2…3 grade.

Citește și: Alertă meteo COD GALBEN. Urmează trei zile de ploaie și ninsoare, viscol în jumătate de țară începând de joi seara. Va ninge și la București

 

Prognoza meteo 27 ianuarie

Vremea va fi în general închisă, cu precipitații în cea mai mare parte a țării. În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei vor fi mai ales ploi, în transformare noaptea în lapoviță și ninsoare. În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali cantitățile de apă vor fi însemnate și se vor acumula în general 25…40 l/mp. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…60 km/h, viscolind ninsoarea. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută. În celelalte zone, precipitațiile vor fi în general slabe, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi condiții de polei îndeosebi în centru și est, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, iar cele minime între -5 și 2 grade, cu valori ușor mai ridicate în Dobrogea atât pe timpul zilei, cât și noaptea. Izolat va fi ceață.

În BUCUREȘTI, vremea va fi închisă, cu precipitații însemnate cantitativ (în medie se vor acumula 15…20 l/mp). Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, când și vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 45…55 km/h. Începând din orele serii vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare umedă și astfel, până dimineață, stratul de zăpadă depus va avea grosimi variabile, în general de 6…10 cm, iar vântul va slăbi treptat în intensitate. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va fi de 0…2 grade.

Citește și: Ciclon cu zăpadă peste Europa. Cod roșu de ninsori și ger în Grecia. Alertă meteo pentru Bulgaria. Trafic paralizat în Italia, Austria și Slovenia

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea se va menține în general închisă. În Muntenia, sudul Moldovei, la munte și în zona continentală a Dobrogei vor predomina ninsorile mai ales pe parcursul zilei și se va depune strat nou de zăpadă. În restul teritoriului vor fi trecător precipitații mixte, slabe cantitativ. Vântul va mai avea intensificări în regiunile estice și la munte, cu rafale în general de 40…50 km/h, iar în celelalte regiuni va fi slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 7 grade, iar cele minime în general între -7 și 1 grad.

BUCUREȘTI. Vremea se va menține închisă, cu precipitații (predominant sub formă de ninsoare umedă) moderate cantitativ, iar în medie se vor acumula 8…10 l/mp. Stratul de zăpadă depus va avea grosimi în jurul a 5 cm. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 0…1 grad, iar cea minimă de -3…-1 grad, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea va fi în continuare în general închisă în jumătatea de sud a țării, unde pe arii restrânse vor mai fi precipitații slabe mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și izolat vor fi posibile burniță și fulguială. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, iar cele minime între -12 și -2 grade.

BUCUREȘTI. Vremea va fi în continuare în general închisă, iar temporar, mai ales la începutul intervalului, va mai ninge slab. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade.

 

Prognoza meteo LUNI
Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru sfârșitul lunii ianuarie. Cerul va fi variabil ziua, apoi se va înnora treptat dinspre vestul teritoriului, iar temporar vor fi precipitații sub formă de ninsoare în regiunile intracarpatice și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări mai ales la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime între -7 și 0 grade.

BUCUREȘTI. Valorile termice se vor situa în jurul normelor specifice perioadei. Cerul va avea înnorări, iar trecător vor mai fi fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -5…-4 grade.