Prognoza meteo 27 ianuarie. Vremea se încălzeşte în sudul ţării. Alertă de polei pentru mai multe zone

Vremea va continua să se încălzească ușor în regiunile sudice și sud-estice, iar în restul zonelor valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 9 grade.

26 ian. 2022, 15:29
Prognoza meteo 27 ianuarie. Vremea se încălzeşte în sudul ţării. Alertă de polei pentru mai multe zone

Prognoza meteo 27 ianuarie. La noapte, cerul va fi variabil în regiunile sudice și sud-estice și noros în restul zonelor, unde pe arii în general restrânse va ninge slab. Cu totul izolat și trecător, în primele ore ale intervalului, în Banat precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde vitezele la rafală vor depăși 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Temperaturile minime se vor situa între -9 și 0 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

București

Cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore ale intervalului, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -4…-2 grade, mai coborâtă în zona preorășenească. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 27 ianuarie JOI

Vremea va continua să se încălzească ușor în regiunile sudice și sud-estice, iar în restul zonelor valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă. În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării înnorările vor fi persistente și temporar se vor semnala precipitații, pe arii restrânse ziua și local noaptea. Va ninge, exceptând areale restrânse din Banat și Crișana, iar în prima parte a intervalului și din nordul Moldovei, unde se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță sau ploaie. Izolat, noaptea vor fi depuneri de polei. Pe suprafețe restrânse, în nord-vest se vor înregistra cantități de precipitații în jurul a 10 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitații redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură unde la rafală se vor depăși 70…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, iar pe arii restrânse și la viteze mult mai mici, în prima parte a intervalului și în sud-vest și nord-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 9 grade, iar cele minime se vor situa între -7 și 0 grade. Izolat, dimineața și noaptea va fi ceață.

București

Valorile termice vor continua să crească ușor, astfel încât se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață, potrivit ANM.

Prognoza meteo VINERI

Procesul de încălzire a vremii va continua și se va resimți mai ales în regiunile intracarpatice. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și nordul țării unde temporar se vor semnala precipitații. La munte va ninge, iar în restul zonelor, precipitațiile se vor semnala pe arii în general restrânse și vor fi mixte în prima parte a intervalului, iar noaptea sub formă de ninsoare. Cantitățile de precipitații vor fi pe arii restrânse mai însemnate în masivele vestice și nordice. Izolat vor fi condiții de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitații redusă. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă a Carpaților Meridionali și în zona Carpaților de Curbură, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, iar la viteze mai mici și în nord-est, iar în prima parte a intervalului în vest, centru și local în sud. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, iar cele minime se vor situa între -6 și 1 grad. Dimineața vor fi condiții de ceață.

București

Procesul de încălzire a vremii va continua astfel că temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi: Ger siberian peste România. Cea mai friguroasă dimineaţă din 2022. Temperaturile au scăzut până la MINUS 26 grade în România

Prognoza meteo SAMBATA

Cerul va fi mai mult noros în vest, centru, nord și nord-est, iar în restul teritoriului va fi variabil, cu înnorări din a doua parte a intervalului. Temporar se vor semnala precipitații, ziua pe suprafețe mici, iar noaptea cu caracter local în regiunile intracarpatice și izolat în cele nord-estice. Precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare, dar trecător, cu o probabilitate mai mare în Banat și Crișana, acestea vor fi și sub formă de ploaie și lapoviță, condiții în care, izolat vor fi depuneri de polei. Cantitățile de precipitații, pe arii restrânse vor fi mai însemnate în nord-vest și în zona Munților Apuseni. La munte vor fi intensificări ale vântului, iar în zona înaltă, îndeosebi a Carpaților Orientali, noaptea va sufla tare viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. În restul teritoriului, vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare, ziua în nord-est și pe arii restrânse în sud-vest și centru, iar noaptea în nord-vest și sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 8 grade, iar cele minime se vor situa între -10 și -1 grad.

București

Cerul, mai mult senin ziua va avea înnorări în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea. Temperatura maximă, în scădere ușoară față de ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -6…-5 grade.

Citeşte şi: Alimentul-minune care te scapă de orice boală. Este considerat cel mai complex remediu natural

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi vântoasă, iar în zonele montane înalte, cu precădere ale Carpaților Meridionali și Orientali vântul va sufla tare în cea mai mare parte a intervalului. Cerul va fi temporar noros și vor fi precipitații sub formă de ninsoare în zona montană și mixte, local în regiunile intracarpatice și pe arii restrânse în cele estice. La munte, local cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 2 grade.

București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare îndeosebi în prima parte a intervalului. Temperatura maximă, comparabilă cu cea din ziua anterioară, va fi de 6…7 grade, iar cea minimă, mai mare decât în noaptea precedentă, va fi de -3…-2 grade.