Prognoza meteo 27 iunie 2023. Temperaturi ridicate în majoritatea zonelor țării

Vremea va deveni călduroasă local în zonele de câmpie și podiș, în timp ce în restul zonelor va fi apropiată de normalul termic al perioadei, anunță meteorologii.

26 iun. 2023, 16:30
Prognoza meteo 27 iunie 2023. Temperaturi ridicate în majoritatea zonelor țării

Prognoza meteo 27 iunie 2023, la noapte, în țară

Cerul va fi variabil spre mai mult senin și doar izolat și trecător, la începutul nopții în Oltenia și Muntenia, vor mai fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 8…9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 20…21 de grade pe litoral.

Citește și Prognoza meteo pentru intervalul 26 iunie – 9 iulie. După ploi, vin temperaturi caniculare

Prognoza meteo 27 iunie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

Prognoza meteo 27 iunie 2023, marți, în țară

Vremea va deveni călduroasă local în zonele de câmpie și podiș, în timp ce în restul zonelor va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 32 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 și 21 de grade. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în Maramureș, nordul Moldovei, local la munte, în Crișana și Transilvania și doar izolat în rest, iar noaptea astfel de manifestări se vor semnala pe arii relativ extinse în jumătatea de nord a țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse, se vor înregistra cantități de apă însemnate de 15…20 l/mp, dar izolat și peste 30 l/mp. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Prognoza meteo 27 iunie 2023, marți, în București

Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei și vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Citește și Cum va fi vremea în această vară în România. Prognoza specială a meteorologului Romica Jurca pentru iulie și august

Prognoza meteo 28 iunie 2023, miercuri, în țară

Valorile termice vor scădea semnificativ față de ziua anterioară în jumătatea de nord a teritoriului – unde vremea va deveni răcoroasă, dar în rest vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent. După orele amiezii, dar și pe parcursul nopții în regiunile sudice și sud-estice, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse și cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în timp ce în restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala local – în a doua parte a zilei. Izolat vor fi căderi de grindină, iar pe spații mici în intervale scurt de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 31 de grade, iar cele minime se vor situa între 8 și 18 grade.

Prognoza meteo 28 iunie 2023, miercuri, în București

Vremea va deveni intabilă. După orele amiezii vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.