Prognoza meteo 27 iunie. Vremea se menţine caniculară, însă nu scăpăm nici de ploi

Prognoza meteo 27 iunie. Potrivit meteorologilor, indicele de confrot termic temperatură umezeală (ITU) va depăși pe alocuri pragul critic de 80 de unități în Muntenia, Dobrogea, sudul Olteniei și al Moldovei. Nu scăpăm nici de ploi.

26 iun. 2021, 22:15
Prognoza meteo 27 iunie. Vremea se menţine caniculară, însă nu scăpăm nici de ploi
Prognoza meteo 27 iunie. Vremea se menţine caniculară, însă nu scăpăm nici de ploi

Prognoza meteo 27 iunie. LA NOAPTE.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în sud, centru, est și la munte și izolat în restul teritoriului. Pe suprafețe mici se vor menține condițiile de grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor mai depăși izolat 20…30 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra între 12 grade în estul Transilvaniei și 23 de grade în nordul litoralului.

Vremea în BUCUREȘTI.  Cerul va fi temporar noros și vor mai fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade.

Prognoza meteo DUMINICA. Vremea va fi călduroasă în vestul, sudul țării și local în sud-est și în centru, în timp ce în restul teritoriului valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. După-amiaza, indicele de confrot termic temperatură umezeală (ITU) va depăși pe alocuri pragul critic de 80 de unități în Muntenia, Dobrogea, sudul Olteniei și al Moldovei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în zonele montane şi submontane, local în regiunile sudice, sud-estice și centrale și izolat în rest, mai ales după-amiaza și seara.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe suprafețe mici cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în est, dar de scurtă durată și în restul țării, în timpul ploilor. Izolat vor mai fi vijelii și va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în estul Transilvaniei şi 34 de grade în vestul și sudul Olteniei, iar minimele vor fi cuprinse în general între 12 și 21 de grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi COD ROŞU, fenomene extreme în orele următoare. Avertismentul directorului ANM

Vremea în BUCUREȘTI va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în continuare ridicat după-amiaza, când indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, însă mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Prognoza meteo LUNI. Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic ridicat în vestul, sud-vestul țării și pe arii restrânse în rest. Cerul va fi variabil și mai ales după-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zonele de deal și de munte, în centru, în sud și pe suprafețe mai mici în rest. Aversele vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…25 l/mp și vor fi condiții pentru grindină și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime între 11 și 21 de grade.

Vremea în BUCUREȘTI  va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când probabilitatea pentru ploi de scurtă durată şi descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fide 29…30 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Citeşte şi Avertizare de ploi, vijelii şi grindină în toată ţara. A fost emis COD PORTOCALIU

Prognoza meteo MARTI. Vremea va deveni călduroasă în majoritatea regiunilor, local caniculară în sud-vestul și vestul țării, iar în Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia, disconfortul termic va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și noaptea, la munte, precum și în regiunile sud-estice, centrale și vestice, unde pe arii restrânse vor fi averse însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiuni şi 23…24 de grade în Dealurile de Vest.

Vremea în BUCUREȘTI va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara vor fi condiții de ploaie de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

Prognoza meteo MIERCURI. Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară și cu disconfort termic acentuat în vestul, sud-vestul teritoriului și parțial în sud și centru. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara, pe alocuri, mai ales la deal și munte, vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiuni şi 23…24 de grade în Dealurile de Vest.

Vremea în BUCUREȘTI se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 01.07.2021 ORA 09:00 – 04.07.2021 ORA 09:00 ÎN ȚARĂ La începutul intervalului, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, caniculară chiar în vestul şi sudul ţării, apoi se va răcori. Local și temporar, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică.