Prognoza meteo 27 noiembrie. Ger după ninsorile viscolite. Unde va mai ninge în următoarele zile

Episod sever de iarnă în România. Drumuri închise și masini blocate, trenuri suspendate și școli închise în mai multe județe. Meteorologii anunță că fenomenele meteo severe se vor diminua în intensitate. Ninsori se vor mai înregistra la munte în centrul și în nord-estul țării.

26 nov. 2023, 16:14
Prognoza meteo 27 noiembrie. Ger după ninsorile viscolite. Unde va mai ninge în următoarele zile

Prognoza meteo 27 noiembrie. La noapte, vremea se va ameliora sub aspectul intensității vântului și precipitațiilor, dar va fi rece pentru această dată. Cerul va deveni variabil în mare parte din țară, iar ninsori slabe vor mai fi la munte și în nord-est și cu totul izolat în rest. Vântul va mai prezenta intensificări temporare în sud, centru și est, unde vor fi viteze de 55…65 km/h, iar la altitudini mari în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali, iar la începutul nopții și pe litoral și în Delta Dunării, vor fi rafale în general de 70…80 km/h. În est, sud-est și la munte zăpada depusă va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă. Temperaturile minime se vor situa între -9 și -1 grad și local se va forma ghețuș.

În București, vremea va fi mai rece decât normal în această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de -4…-2 grade și se va forma ghețuș.

Citește și: Alertă COD ROȘU de viscol și ninsori puternice în mai multe județe. Circulație oprită pe Autostrada Soarelui, pe A4, pe Podul Brăila și alte drumuri naționale

 

Prognoza meteo 27 noiembrie LUNI

Vremea va fi rece pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, nordul, centrul țării și la munte, unde izolat va ninge slab. Seara și noaptea în jumătatea vestică a teritoriului local vor fi precipitații slabe mixte ce pot favoriza depunerile de polei, iar în zonele de munte va ninge. În celelalte regiuni probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, ziua în special în Carpații Orientali, iar noaptea în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, cu viteze de peste 70…80 km/h, viscolind zăpada. În restul zonelor, vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu unele intensificări (în general de 40…50 km/h), cu precădere la începutul zilei, în sud, în est și în centru, iar noaptea în vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -5…-4 grade în zonele depresionare și 6…7 grade în sud-vest, iar cele minime între -8 și 0 grade, mai coborâte în depresiuni și ușor mai ridicate în extremitatea de vest. Izolat se va forma ceață, asociată cu depunere de chiciură.

BUCUREȘTI Vremea va fi rece pentru această perioadă, astfel că temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat.

Citește și: Școli închise din cauza ninsorilor viscolite. Mii de elevi vor face cursuri online luni

 

Prognoza meteo MARTI

Valorile termice vor fi în creștere semnificativă în aproape toată țara, exceptând extremitatea de sud-vest, unde ziua vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros, aria precipitațiilor va cuprinde treptat toate regiunile, iar local -cu precădere în vest și sud-vest- cantitățile de apă vor fi însemnate. În zonele montane și submontane, la începutul intervalului, vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă (pe alocuri mai consistent în masivele sud-vestice și în dealurile din Banat și Oltenia), în nordul și în centrul teritoriului se vor semnala precipitații mixte, iar în restul teritoriului vor predomina ploile. Cu probabilitate relativ ridicată, în special în zonele subcarpatice, în centru și nord-est, pe suprafețe restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h la munte, îndeosebi în Carpații Meridionali, unde va fi viscol, dar și în zona litoralului, iar în restul țării va sufla slab și moderat, local și temporar cu intensificări în general de până la 45…50 km/h. T emperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade. Izolat și trecător se va forma ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi în încălzire ce se va resimți în special la valorile din cursul nopții. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua slab, cu precădere în a doua parte a zilei și seara. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări noaptea (rafale în general de 40…45 km/h). T emperatura maximă se va situa în jurul a 6 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

 

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea va fi din nou în răcire, iar scăderea de temperatură se va resimți ziua în vestul, centrul și nordul țării, iar noaptea în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi pe parcursul zilei în jumătatea de nord, unde local vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, dar și în zona montană unde temporar va ninge slab. Vântul va avea intensificări la munte, în special în Carpații de Curbură, viscolind sau spulberând zăpada, dar temporar și în regiunile sudice și sud-estice și local în centru. T emperaturile maxime se vor încadra între -1…0 grade în nord-vest și în depresiunile intramontane și 8…10 grade în sudul extrem și în sud-est; minimele termice vor fi cuprinse în general între -10 și 0 grade.

BUCUREȘTI Valorile termice diurne se vor situa ușor peste cele specifice perioadei, însă noaptea va fi rece, cu temperaturi mult mai mici decât în intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar pe parcursul zilei vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (rafale de 45…50 km/h). T emperatura maximă se va situa în jurul a 8 grade, iar cea minimă va fi de -4…-3 grade, mai scăzută în zona periurbană, spre -7 grade.

 

Prognoza meteo JOI

Vremea va intra din nou într-un proces de încălzire ce se va resimți cu precădere în vestul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile intracarpatice unde local vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar la munte mixte.Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. T emperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -2 și 7 grade. Pe alocuri se va forma ceață.

BUCUREȘTI Valorile termice vor fi apropiate de cele normale la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. T emperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă, mai ridicată decât în noaptea precedentă, va fi de -2…0 grade. La sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceață.