Prognoza meteo 28 aprilie. Ploi şi vijelii în toată ţara în următoarele zile. De când revin temperaturile de vară

Vremea se strică în toată ţara. Joi şi vineri vremea se menţine rece şi va ploua. Vântul va prezenta intensificări în Oltenia, Moldova și în nord-estul Munteniei, precum și pe creste. La munte, la altitudini de peste 1700 m vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

27 apr. 2022, 16:09
Prognoza meteo 28 aprilie. Ploi şi vijelii în toată ţara în următoarele zile. De când revin temperaturile de vară

Prognoza meteo 28 aprilie. La noapte, vremea va fi în general instabilă. În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și pe alocuri intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În Dobrogea și estul Munteniei, astfel de manifestări se vor semnala pe suprafețe restrânse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp. Trecător, pe crestele montane vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 şi 12 grade.

București. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat. Vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, posibil cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 10…12 grade.

Prognoza meteo 28 aprilie JOI
Vremea se va răci, astfel că în vest, centru şi nord maximele termice vor fi mult mai scăzute decât cele normale în ultima decadă a lunii aprilie, iar în restul teritoriului se vor situa în jurul acestora. Cerul va fi mai mult noros în nordul, centrul și nord-estul țării și va prezenta înnorări temporare în celelalte zone. Va ploua pe arii extinse, exceptând Oltenia și Dobrogea, unde ploile se vor semnala pe suprafețe mai restrânse. Vor fi mai ales averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice. Local, în special în Moldova și în zona montană, cantitățile de apă vor fi însemnate și se vor acumula peste 25…40 l/mp. La munte, la altitudini de peste 1700 m vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Oltenia, Moldova și în nord-estul Munteniei, precum și pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în nordul Moldovei și 21 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 3 și 11 grade.

București. Vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare în prima parte a intervalului, când trecător vor fi condiții și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, ușor sub cea normală pentru ultima decadă a lunii aprilie, va fi de 18…19 grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo COD GALBEN de ploi, vijelii şi grindină. La munte vor fi şi ninsori

Prognoza meteo VINERI
Vremea va fi rece pentru sfârşitul lunii aprilie în Moldova, iar în rest valorile termice diurne vor fi în creștere ușoară față de ziua precedentă și se vor situa în jurul mediilor climatologic specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros şi vor fi averse în general slabe local în Oltenia și Moldova, precum și în zona montană şi izolat în celelalte regiuni. La munte, la peste 1800 m altitudine, se vor semnala şi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu unele intensificări în Carpații Orientali și în sud-estul teritoriului (cu viteze în general de 45…50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra în marea lor majoritate între 11 și 20 de grade, cu cele mai coborâte valori în nordul Moldovei, iar cele minime în general între 4 și 9 grade. Izolat se va forma ceață.

București. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru sfârșitul lunii aprilie. Cerul va avea înnorări temporare, iar pe parcursul zilei vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 19….20 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo mai 2022. ANM anunţă că nu e vreme de plajă de 1 Mai. Ploi în minivacanţă

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi slabe de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare la munte şi în sud-vest. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu uşoare intensificări în prima parte a zilei în sud-est, inclusiv pe litoral, apoi în sudul Banatului. Temperaturile maxime, în creștere față de intervalul precedent, mai semnificativ în nord-est, se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 3 și 10 grade. Vor fi condiții de ceață.

București. Vremea va fi frumoasă şi normală din punct de vedere termic pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade, mai scăzută în zona periurbană.

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea se va menține apropiată de normalul termic al perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare la munte şi în regiunile intracarpatice. Vântul va sufla slab și moderat, cu uşoare intensificări în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei şi 11 grade pe litoral.

București

Vremea se va menține frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 6…8 grade, mai scăzută în zona periurbană.


loading...
Partenerii noștri