Prognoza meteo 28 aprilie. Vremea se răceşte şi va ploua în mare parte din ţară

Meteorologii anunţă temperaturi mult mai scăzute decât cele normale pentru această dată în cea mai mare parte a țării, astfel încât maximele se vor încadra între 8 și 17 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, pe arii extinse în jumătatea de sud a țării și local în rest. După-amiaza se pot semnala descărcări electrice în regiunile sudice.

27 apr. 2021, 16:05
Prognoza meteo 28 aprilie. Vremea se răceşte şi va ploua în mare parte din ţară

Prognoza meteo 28 aprilie.

La noapte, cerul va avea înnorări și temporar va ploua, pe arii relativ extinse în jumătatea de sud a țării și local în rest. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge și vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…80 km/h îndeosebi în Carpații Meridionali, spulberând zăpada. Pe spații mici, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Intensificări ale vântului, local cu viteze de 45…50 km/h, se vor înregistra în regiunile sudice și sud-estice, iar în a doua parte a nopții și în Banat. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 1 și 8 grade. Izolat vor fi condiții de brumă, îndeosebi în nordul teritoriului și în depresiuni. BUCUREȘTI Cerul va avea înnorări și, temporar, va ploua. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura minimă va fi de 6…7 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA DE PAŞTE 2021. Val de praf saharian în weekend şi furtuni violente

 

Prognoza meteo 28 aprilie – MIERCURI

Valorile termice diurne vor fi mult mai scăzute decât cele normale pentru această dată în cea mai mare parte a țării, astfel încât maximele se vor încadra între 8 și 17 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, pe arii extinse în jumătatea de sud a țării și local în rest. După-amiaza se pot semnala descărcări electrice în regiunile sudice, unde și cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…20 l/mp. La munte vor mai fi precipitații mixte, mai ales pe crestele înalte ale Carpaților Meridionali și Orientali, unde vântul va avea rafale ce vor depăși 70 km/h. În special în cursul zilei, vântul va avea intensificări local și temporar și în celelalte zone, cu viteze de 40…50 km/h. Noaptea, izolat, în zonele joase va fi ceață. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 10 grade.

BUCUREȘTI Valorile termice diurne vor fi mult mai scăzute decât cele normale pentru această dată, astfel încât maxima va fi de 9…10 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla moderat, cu intensificări de 40…50 km/h în timpul zilei. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață. Temperatura minimă se va situa în jurul a 7 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo în luna mai. Vreme mai rece decât normalul perioadei şi precipitaţii de Paşte, apoi temperaturile cresc

 

Prognoza meteo JOI

Vremea se va încălzi semnificativ în toată ţara, astfel că valorile termice diurne se vor situa în jurul celor normale pentru sfârșitul lunii aprilie, cu maxime ce se vor încadra între 13…15 grade pe litoral şi 23 de grade în Banat. În cursul zilei, cerul va fi variabil și doar izolat va ploua. Începând din orele serii, în regiunile vestice şi nord-vestice şi în zonele de munte limitrofe, înnorările se vor accentua şi local se vor semnala averse de ploaie, însoţite şi de descărcări electrice. Izolat, vor fi posibile – în intervale scurte de timp – cantități de apă de peste 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi local în vest, sud-vest și nord est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade, mai scăzute în depresiuni, spre 1 grad. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

BUCUREȘTI Vremea va intra într-un proces de încălzire și va deveni apropiată de normal din punct de vedere termic. Astfel, temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 8…9 grade. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de apariție a ploii va fi redusă. Vântul va sufla în general slab. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

 

Prognoza meteo VINERI

Vremea va deveni caldă în cea mai mare parte a ţării, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 25 de grade. În nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării şi în zonele montane, instabilitatea atmosferică se va manifesta, după-amiaza şi seara, prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; pe arii restrânse ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi ploi pe spaţii mici, cu probabilitate mai mare la începutul zilei în sud-vest. Minimele termice vor fi cuprinse între 5 şi 14 grade.

BUCUREȘTI Vremea va continua să se încălzească. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 9…12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza, când vor fi condiții de aversă slabă și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an în toate regiunile, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 28 de grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe alocuri ploi în general slabe în nord şi nord-est, inclusiv zona montană aferentă, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Seara şi noaptea însă, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în vestul şi nord vestul ţării, în zona montană şi în dealurile sudice unde vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; ploile pot avea şi caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse. Minimele termice vor fi cuprinse între 6 şi 17 grade.

BUCUREȘTI Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an, astfel că temperatura maximă va fi de 26…27 de grade. Cerul va fi variabil ziua, dar va avea înnorări temporar accentuate noaptea când va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Minima termică va fi de 13…15 grade.