Prognoza meteo în luna mai. Vreme mai rece decât normalul perioadei şi precipitaţii de Paşte, apoi temperaturile cresc

Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii estimarea meteo lunară. Potrivit ANM, la început de mai vor fi valori termice mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, iar regimul pluviometric va fi local excedentar în zonele montane, în regiunile vestice.

27 apr. 2021, 12:01
Prognoza meteo în luna mai. Vreme mai rece decât normalul perioadei şi precipitaţii de Paşte, apoi temperaturile cresc

Prognoza meteo săptămâna 26.04.2021 – 03.05.2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în zonele montane, în regiunile vestice, dar mai ales în nord-vestul extrem, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil local deficitar în nord-est.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Cum va fi vremea în Săptămâna Mare şi de Paşte

Prognoza meteo săptămâna 03.05.2021 – 10.05.2021
Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile centrale și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit ANM.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO 27 APRILIE. Două zile cu vreme rece și ploioasă. Când cresc temperaturile

Prognoza meteo săptămâna 10.05.2021 – 17.05.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acastă săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo săptămâna 17.05.2021 – 24.05.2021

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general deficitare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.