PROGNOZA METEO 28 IUNIE. Vreme caniculară şi furtuni în următoarele zile

Vremea se menţine călduroasă şi în următoarele zile. În unele zone disconfortul termic va fi ridicat, cu un indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. De asemenea, sunt aşteptate şi ploi însoţite de descărcări electrice, vijelii şi grindină.

27 iun. 2021, 22:37
PROGNOZA METEO 28 IUNIE. Vreme caniculară şi furtuni în următoarele zile
PROGNOZA METEO 28 IUNIE. Vreme caniculară şi furtuni în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE.

Cerul va fi variabil și cu o probabilitate mai mare în prima parte a nopții, în centrul, sudul țării și la munte, izolat vor mai fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil la începutul intervalului, apoi se va însenina. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară în sud-vestul țării. Disconfortul termic va fi ridicat, cu un indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, local în Banat, Oltenia și izolat în Muntenia și în Crișana. Cerul va fi variabil și mai ales după-amiaza și seara vor fi înnorări temporare, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zonele de deal și de munte, în centru, în sud și izolat în rest.

Aversele vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…25 l/mp și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime în general între 11 și 21 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

Citeşte şi Şi vecinii se topesc de căldură. La Belgrad s-a înregistrat cea mai călduroasă zi de iunie din istorie, în Ungaria temperaturile au trecut în premieră de 40 de grade

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va deveni călduroasă în majoritatea regiunilor, iar în mare parte din vestul și sud-vestul țării va fi caniculă. În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și local în Dobrogea, sudul Moldovei și vestul Transilvaniei, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și seara, local la deal, la munte și izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în estul Transilvaniei şi 24…25 de grade în Dealurile de Vest.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va încălzi, iar disconfortul termic se va accentua, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor, după-amiaza, pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar în a doua parte a zilei vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în regiunile vestice și sudice. Disconfortul termic se va accentua în toată țara, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, în cea mai mare parte a Dobrogei și Moldovei și local în Transilvania și Maramureș. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara, pe alocuri, mai ales la deal și munte, vor fi averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în vestul, nord-vestul teritoriului, dar și asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei şi 24…25 de grade în Dealurile de Vest.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va deveni caniculară, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Citeşte şi Fenomen meteo rar. O tornadă a fost surprinsă în Botoşani

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor începe să scadă. Cu toate acestea, disconfortul termic se va menține accentuat în regiunile extracarpatice și izolat în restul teritoriului, iar local în Lunca Dunării canicula va persista. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și mai ales după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii relativ extinse în zonele de deal și de munte și local în restul teritoriului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri cantitățile de apă vor fi însemnate. Izolat va cădea grindină și vor fi vijelii. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări pe parcursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține caniculară, cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, dar seara și noaptea vor fi intervale de timp cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

DE VINERI PANA DUMINICA. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată și mai ales în nordul, centrul, estul și sud-estul țării, local, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.