Prognoza meteo 28 martie 2024. Lapoviţă şi ninsoare, doar la altitudini mari. Soarele aşteaptă trecerea la ora de vară

Cerul va fi variabil la noapte, dar se va înnora treptat în regiunile vestice și va ploua în Banat și Crișana și pe arii restrânse în Maramureș, Transilvania și Oltenia. Vântul va prezenta intensificări în Carpații Meridionali, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 90 km/h, în Banat și sudul Crișanei cu viteze în general de 55...65 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni.

27 mart. 2024, 13:55
Prognoza meteo 28 martie 2024. Lapoviţă şi ninsoare, doar la altitudini mari. Soarele aşteaptă trecerea la ora de vară

Prognoza meteo JOI
În Țară

Vremea se va încălzi față de ziua precedentă în sudul și estul țării, iar în rest valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua, mai ales sub formă de aversă, izolat însoțit de descărcări electrice, în Crișana, Maramureș și Transilvania, local în Banat, Moldova și Oltenia și pe arii restrânse în rest. Pe alocuri la munte și în nord-vestul teritoriului cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. La munte la altitudini mari, trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montană rafalele vor depăși 60…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 23…24 de grade în sud și sud-est, iar cele minime în general între 2 și 10 grade. Izolat va fi ceață.

Praf saharian peste România. Vin „ploi murdare” şi descărcări electrice
București

Vremea se va încălzi. Cerul va avea înnorări temporare ziua, când vor fi posibile averse slabe, apoi se va degaja. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei (viteze în general de 40…50 km/h). Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă va fi de 4…7 grade.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Vremea se va încălzi în toată țara, astfel valorile de temperatură se vor situa peste cele normale specifice la această dată. Cerul va avea înnorări temporare la munte precum și în vestul și nordul țării, iar în rest va fi mai mult senin. Izolat la munte și în nordul teritoriului, trecător va ploua. Local și temporar, ziua, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 60…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 15 grade, mai scăzute în depresiuni. Izolat va fi ceață.

București

Vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Vremea va fi frumoasă, iar în cea mai mare parte a țării valorile termice vor continua să crească și vor fi semnificativ mai ridicate decât cele normale la sfârșitul lunii martie (în general cu 10 grade peste normele climatologice). Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 28 de grade, ușor mai mici pe litoral și în deltă unde se vor înregistra 16…21 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 2…5 grade în depresiunile din estul și sud-estul Transilvaniei și 15…16 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane (rafale de 60…70 km/h) și izolat și trecător (cu viteze în general de 40…45 km/h) în estul teritoriului și în regiunile vestice, anunţă ANM.

București

Vremea va fi frumoasă, iar valorile termice vor continua să crească și vor fi semnificativ mai ridicate decât cele specifice la sfârșitul lunii martie (cu 10 grade peste media climatologică). Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 27 de grade, iar cea minimă va fi de 8…11 grade.

Şoc termic în România! Vremea o ia razna, anunţ de ultimă oră făcut de şefa ANM

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Vremea se va menține frumoasă și cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, urmând a se înregistra valori de temperatură cu 10…12 grade peste normele climatologice în cea mai mare parte a țării; astfel, maximele se vor încadra între 23 și 29 de grade (mai mici în deltă și pe litoral unde vor fi 15…20 de grade), iar minimele vor fi cuprinse între 3…6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 15…16 grade în zona de deal din Banat și Crișana. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări local pe crestele montane și în regiunile vestice.

București

Vremea va fi în continuare frumoasă și semnificativ mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă; temperatura maximă va fi de 28…29 de grade (cu 12 grade peste media multianuală a datei), iar cea minimă de 9…12 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI
În Țară

În prima zi a lunii aprilie, vremea va fi în continuare predominant frumoasă și semnificativ mai caldă decât ar fi normal în această perioadă, apoi se va răcori treptat, iar probabilitatea pentru averse va crește în toate regiunile, începând cu cele vestice (unde va ploua încă din noaptea de 1/2 aprilie).

București

Vremea frumoasă și mult mai caldă decât normal va persista la începutul intervalului, apoi tendința va fi de răcorire, iar probabilitatea pentru averse va crește.