Prognoza meteo 28 martie. Vreme extremă la final de martie. Temperaturi sub ZERO grade, ninsori la munte și ploi în rest

Vrema se răcește semnificativ în toată țara. Valorile termice nu vor mai depăși 12 grade la amiază. Va ploua în mare parte din țară, iar la munte va ninge. Dimineața se va depune brumă.

27 mart. 2023, 15:53
Prognoza meteo 28 martie. Vreme extremă la final de martie. Temperaturi sub ZERO grade, ninsori la munte și ploi în rest

Prognoza meteo 28 martie. La noapte, cerul va avea înnorări și vor fi precipitații -ploi, pe arii restrânse în est și sud-est, predominant ploi izolat în vest, mixte (măzăriche, lapoviță, ninsoare) în nord și centru și îndeosebi ninsori la munte, unde se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. Local și temporar vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h, însă în Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1500 m vor fi rafale de 120…140 km/h, viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută, iar în Carpații Meridionali la altitudini de peste 1800 m se vor depăși 140 km/h. Temperaturile minime se vor situa în general între -2 și 7 grade. Spre sfârșitul intervalului se va produce brumă, pe arii restrânse în regiunile intracarpatice.

București. Cerul va prezenta înnorări, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 4…6 grade.

Citește și: Ciclon deasupra României. Temperaturile scad chiar și sub pragul de îngheț și revin ploile. La munte vor predomina ninsorile. Cod roșu de viscol la final de martie

 

Prognoza meteo 28 martie / MARTI

Valorile termice vor continua să scadă, astfel încât vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi maxime cuprinse între 2 și 12 grade și minime între -7 și 3 grade. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații slabe -ninsori la munte, mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) local în vest, centru și nord și sub formă de ploaie și trecător lapoviță și măzăriche pe arii restrânse în celelalte zone. Local și temporar, pe parcursul zilei și în prima parte a nopții, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h, însă în Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1500 m vor fi rafale de 120…140 km/h, viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută, iar în Carpații Meridionali la altitudini de peste 1800 m se vor depăși 140 km/h. Noaptea local se va produce brumă și îngheț la sol.

București. Vremea se va răci semnificativ, astfel că valorile termice se vor situa sub cele caracteristice pentru sfârșitul lunii martie. Cerul va fi mai mult noros și doar trecător va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 9…11 grade, iar cea minimă de -3…0 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de brumă.

Citește și: Târgul de Paște din București se apropie de deschidere. Unde și în ce perioadă se va desfășura

 

Prognoza meteo MIERCURI
Vremea va fi mult mai rece decât ar fi normal pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare, ziua în jumătatea de est pe alocuri vor fi precipitații slabe mixte, iar noaptea în sud-vest izolat se vor semnala mai ales ploi. La munte pe arii restrânse va mai ninge slab. Vântul va avea intensificări la munte, mai susținute pe crestele Carpaților Meridionali, dar temporar și în zonele joase de relief, cu viteze mai mari în nord-est, centru și sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad în estul Transilvaniei și 9…11 grade în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 3 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul a -10 grade. În a doua parte a nopții, local se va produce brumă și îngheț la sol.

București. Vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi temporar noros și probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va prezenta intensificări pe parcursul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -4…-1 grad. Noaptea vor fi condiții de brumă.

 

Prognoza meteo JOI
Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că valorile termice, în marea lor majoritate, vor fi apropiate de cele normale la sfârșitul lunii martie, totuși dimineața va fi rece. Cerul se va înnora treptat în toate regiunile, ziua vor fi ploi slabe pe alocuri în nord-vestul teritoriului, iar din orele serii aria ploilor va fi în extindere în spațiul intracarpatic unde vor deveni moderate cantitativ și va ploua pe spații mai restrânse și în sud și în est. La munte se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 6 grade, ușor mai ridicate în regiunile vestice. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Vremea va intra într-un proces de încălzire, valorile termice apropiindu-se de normele perioadei, însă dimineața va fi rece. Cerul va fi variabil la începutul intervalului, apoi se va înnora, iar în cursul nopții vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 4 grade, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea va continua să se încălzească ușor în majoritatea zonelor. Cerul va avea înnorări și vor fi ploi în toate regiunile, mai frecvente și posibil mai însemnate cantitativ în vest și nord-vest. În zona montană, la altitudini mari, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, iar local și temporar și în zonele joase de relief, îndeosebi din sudul țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 9 grade. Izolat se va forma ceață.

București. Vremea va continua să se încălzească ușor. Cerul va avea înnorări, iar pe parcursul zilei temporar vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 5…6 grade.