Prognoza meteo 28 noiembrie 2023. Vin ninsorile în România. Care sunt zonele vizate

Valorile termice vor crește în aproape toată țara, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 12 grade, iar cele minime între -2 și 9 grade.

27 nov. 2023, 15:17
Prognoza meteo 28 noiembrie 2023. Vin ninsorile în România. Care sunt zonele vizate

Prognoza meteo 28 noiembrie 2023, la noapte, în țară

Cerul va avea înnorări temporare în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi mai mult noros. Local vor fi precipitații slabe în jumătatea vestică a țării – mixte în Banat, Crișana și Oltenia, unde pe alocuri se va depune polei, predominant ninsoare în Maramureș și Transilvania, iar la munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vest și în extremitatea de sud-est a teritoriului (viteze în general de 40…50 km/h), precum și în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, trecător viscolind zăpada. Temperaturile minime se vor situa între -6 și 2 grade, ușor mai ridicate în Dealurile de Vest. Izolat se va forma ceață, asociată cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo 28 noiembrie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -4…-2 grade.

Citește și Iarna din România sfidează încălzirea globală! În Dobrogea s-a depășit recordul din 1975. Urmează un nou ciclon polar și noi ninsori masive

Prognoza meteo 28 noiembrie 2023, marți, în țară

Valorile termice vor crește în aproape toată țara, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 12 grade, iar cele minime între -2 și 9 grade. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații în toate regiunile, mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane și deluroase (unde se va depune strat de zăpadă, local consistent), mixte în nordul și centrul țării și predominant ploi în rest. Local în regiunile vestice vor fi cantități de apă însemnate (15…20 l/mp), iar în special în zonele subcarpatice, în centrul și în nord-estul teritoriului, pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari pe litoral și la munte (rafale de peste 70…80 km/h), viscolind ninsoarea. Izolat se va forma ceață.

Prognoza meteo 28 noiembrie 2023, marți, în București

Valorile termice vor crește față de ziua anterioară, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 7 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări noaptea (rafale în general de 35…45 km/h).

Prognoza meteo 29 noiembrie 2023, miercuri, în țară

Valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul anterior, cu precădere cele nocturne, care vor deveni preponderent negative. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în timpul zilei în jumătatea de nord a țării, unde local vor fi precipitații slabe. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în zonele joase și numai ninsori la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, mai ales în prima parte a intervalului, în zonele montane, în sudul, estul și parțial în centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 0 și 11 grade, iar cele minime se vor încadra între -12 și 0 grade, ușor mai ridicate pe litoral. Izolat se va forma ceață.

Citește și Ninsorile abundente și viscolul fac ravagii în România: sute de mii de oameni rămași fără curent, șoferi blocați în troiene și școli închise în cinci județe

Prognoza meteo 29 noiembrie 2023, miercuri, în București

Valorile termice diurne se vor situa peste cele specifice datei, însă noaptea va fi mai rece decât în intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în timpul zilei (rafale în general de 35…45 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade, mai scăzută la periferie.