PROGNOZA METEO: Vremea tomnatică începe să-şi facă simţită prezenţa. Vor apărea şi ploile

Prima săptămână din octombrie va începe cu o vreme tomnatică autentică, cu ploi şi cer înnorat, cu temperaturi minime de 9 grade.

RomaniaTV.net
27 sept. 2020, 10:24
PROGNOZA METEO: Vremea tomnatică începe să-şi facă simţită prezenţa. Vor apărea şi ploile

Luni, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate ziua îndeosebi în vest și în sud-vest, iar noaptea mai ales în centru, sud și est și local vor fi averse, însoțite de descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, dar local și temporar și în restul teritoriului, îndeosebi în cursul zilei. Temperatura aerului, în creștere față de ziua precedentă, va avea valori maxime cuprinse între 20 și 29 de grade și minime între 9 și 20 de grade.

În Bucureşti, luni, vremea va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după-amiaza și noaptea, când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

Marţi, vremea se va răci față de ziua anterioară. Cerul va avea înnorări și vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă, ziua în majoritatea zonelor țării, iar noaptea în regiunile din jumătatea nordică și doar izolat în rest. În cursul nopții, în zona montană, la peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte. Pe arii restrânse, îndeosebi în nord, centru, est și la munte, cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, iar local și temporar și în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 9 și 14 grade, mai ridicate pe litoral, spre 17 grade.

Marţi, în Bucureşti, vremea se va răci față de ziua anterioară. Cerul va avea înnorări mai ales ziua, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

Miercuri, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări și va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de nord a țării și la munte și pe suprafețe mici în rest. În zona montană de peste 1800 m temporar se vor semnala precipitații mixte. Pe arii restrânse vor fi cantități de apă mai însemnate, în special prin acumulare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în majoritatea regiunilor, îndeosebi în cursul zilei, cu viteze mai mari în sud-vest și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 15 grade.

În Bucureşti, miercuri, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări și vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade.

Joi, în ţară, vremea se va menține apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări și pe arii relativ extinse în jumătatea de nord a teritoriului și la munte și pe suprafețe mici în rest se vor semnala ploi, iar în zona montană de peste 1800 m temporar vor fi precipitații mixte. Pe arii restrânse vor fi cantități de apă mai însemnate, în special prin acumulare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări îndeosebi în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade.

În Bucureşti, joi, vremea se va menține apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

La finalul săptămânii, în ţară, vremea va intra într-un proces de încălzire, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului în vestul, nordul și centrul țării.

În weekend, în Bucureşti, vremea va intra într-un proces de încălzire, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă