PROGNOZA METEO 29 APRILIE. Vremea se încălzeşte semnificativ, însă revin ploile

PROGNOZA METEO 29 APRILIE. Vremea se va încălzi semnificativ în următoarele zile. Sunt aşteptate ploi însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

28 apr. 2021, 20:41
PROGNOZA METEO 29 APRILIE. Vremea se încălzeşte semnificativ, însă revin ploile

PROGNOZA METEO 29 APRILIE. LA NOAPTE

Cerul va fi mai mult noros. Va ploua în general slab cantitativ, pe arii relativ extinse în sudul și sud-estul țării și izolat în celelalte regiuni. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar în extremitatea de sud a teritoriului, trecător vor fi posibile și descărcări electrice. În zona montană înaltă vor mai fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, precum și în zona Carpaților Meridionali. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade. Izolat, în zonele joase va fi ceață.

Vreme în BUCUREȘTI. Cerul va fi noros și mai ales în prima parte a nopții temporar va mai ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață. Temperatura minimă se va situa în jurul a 6 grade.

PROGNOZA METEO JOI Vremea se va încălzi semnificativ. În cursul zilei, înnorările vor fi mai persistente în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, dar numai cu totul izolat vor fi ploi slabe. Începând din orele serii, înnorările se vor accentua îndeosebi în regiunile vestice şi nord-vestice şi în zonele de munte limitrofe, unde local se vor semnala averse de ploaie în general moderate cantitativ, însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi local în vest și nord-est. Temperaturile maxime ce se vor încadra între 12…14 grade pe litoral şi 23 de grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, mai scăzute în depresiuni, spre 1 grad. În zonele joase, dimineața și noaptea pe arii restrânse se va semnala ceață.

Vremea în BUCUREȘTI va intra într-un proces de încălzire, astfel, temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 8 grade. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de apariție a ploii va fi redusă. Vântul va sufla în general slab. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi Prognoza meteo în luna mai. Vreme mai rece decât normalul perioadei şi precipitaţii de Paşte, apoi temperaturile cresc

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va continua să se încălzească, devenind caldă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. În nord vestul, nordul și centrul ţării, precum şi în zonele montane, instabilitatea atmosferică se va manifesta, în special după amiaza şi seara, prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși izolat 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi doar pe arii restrânse ploi slabe. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 14 grade. În zonele joase, dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI  va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales în prima parte a zilei, când vor fi posibile averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 9…12 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO LUNARĂ. Vreme rece, ninsori şi ploi în următoarea perioadă. Cum va fi de Florii şi Paște

PROGNOZA METEO SAMBATA Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an în toate regiunile, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 28 de grade. În prima parte a zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse ploi slabe în nord şi nord-est, inclusiv zona montană aferentă, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.

Din orele după-amiezii însă în jumătatea de nord a ţării, în zonele montane, iar noaptea şi în dealurile sudice vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi vor fi înnorări, averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel că în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităti de apă însemnate, în special în nord-vest şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse. Minimele termice vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 7 şi 17 grade. Pe litoral, mai ales noaptea, se va semnala ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an, astfel că temperatura maximă va fi de 26…27 de grade. Cerul va fi variabil ziua, dar va avea înnorări temporar accentuate în a doua parte a nopţii când va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Minima termică va fi de 12…15 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii mai, cu temperaturi în creştere faţă de ziua precedentă, cele maxime urmând a se încadra între 16…19 grade pe litoral şi în jurul a 30 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei. În vestul, centrul şi nordul ţării, după orele amiezii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină şi vijelii. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Minimele termice vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade. Mai ales dimineaţa şi noaptea, pe litoral se va forma ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține deosebit de caldă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 29 de grade și o minimă de 14…17 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales noaptea, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.

DE LUNI PANA MIERCURI. În prima zi, vremea se va menţine deosebit de caldă în jumătatea de sud-est, iar în rest se va răcori. Ulterior, vremea se va răci şi în regiunile sudice, estice şi centrale, unde şi probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată.