Prognoza meteo. Când scăpăm de caniculă, săptămâna viitoare se anunţă furtuni

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali. Temperaturile minime vor fi cuprinse de la 10...12 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei și 24...26 de grade în dealurile vestice, dar izolat și pe litoral.

27 aug. 2023, 13:36
Prognoza meteo. Când scăpăm de caniculă, săptămâna viitoare se anunţă furtuni

Prognoza meteo LUNI
În Țară

Valul de căldură va persista în toată țara. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat în toate zonele de câmpie, deal și podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 35 și 39 de grade, mai scăzute pe litoral până spre 30…32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 17 și 25 de grade, mai coborâte în zonele depresionare până spre 10…11 grade. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar după-amiaza, cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată la munte. Spre sfârșitul intervalului în extremitatea de vest și sud-vest a țării vor fi înnorări temporare și pe arii restrânse averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Banat, mai ales în sudul regiunii și în vestul Carpaților Meridionali, dar și de scurtă durată asociate ploilor.

București

Valul de căldură, canicula și disconfortul termic accentuat se vor menține, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 37…39 de grade și cea minimă de 17…21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Alerte meteo. Cupola de foc se extinde peste toată România. Val tropical, temperaturi sufocante şi la umbră
Prognoza meteo MARTI
În Țară

Temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă în vestul țării, dar în celelalte regiuni vremea se va menține caniculară în zonele de câmpie și local în cele de deal și de podiș, unde disconfortul termic va fi ridicat. Mai ales după orele amiezii și pe parcursul nopții, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat în jumătatea de vest a țării, în zonele montane și submontane și se va manifesta prin dezvoltări noroase convectice, averse, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii restrânse vijelii. Aversele vor avea și caracter torențial, astfel că local – în intervale scurte de timp sau prin acumulare – se vor înregistra cantități de apă însemnate, iar izolat va cădea grindină. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin, astfel de manifestări se vor semnala pe spații mai mici – noaptea, iar ziua vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 38 de grade, iar cele minime se vor situa între 12…13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…24 de grade pe litoral, anunţă ANM.

București

Vremea se va menține caniculară, cu disconfort termic ridicat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în a doua parte a nopții, când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat.

Prognoza meteo MIERCURI
În Țară

Valorile termice vor marca o scădere semnificativă față de intervalul precedent în toate regiunile, astfel încât vremea se va răcori și doar în sud local va mai fi călduroasă în orele amiezii, și cu disconfort termic ridicat. Îndeosebi pe parcursul zilei vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe spații mici vor mai fi vijelii, căderi de grindină și cantități de apă însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 32 de grade, iar cele minime se vor situa între 10…11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22…23 de grade pe litoral.

Un nor dens de ceață s-a năpustit deasupra județului Constanța. Vizibilitatea scăzută pe autostrada A2

București

Valorile termice vor scădea față de intervalul anterior, dar vremea va fi călduroasă, posibil cu disconfort termic ridicat. Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade. Mai ales pe parcursul zilei vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări eletcrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Prognoza meteo JOI
În Țară

În sud și sud-est vremea va fi călduroasă, dar în restul teritoriului valorile termice diurne se vor situa în general sub cele normale specifice datei. Ziua, în vestul, centrul, nordul țării, precum și la munte, iar după-amiaza și noaptea în rest, local vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 10…11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21…23 de grade pe litoral.

București

Vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, dar cu înnorări temporare și probabilitate ridicată pentru averse și descărcări electrice – în a doua parte a zilei și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

Prognoza meteo VINERI, SAMBATA, DUMINICA
În Țară

Valorile termice, în special cele diurne, se vor situa ușor sub cele normale, exceptând sudul și sud-estul țării unde vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Local și temporar, în prima parte a intervalului, va mai ploua în majoritatea regiunilor.

București

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, iar în prima parte a intervalului, vor fi intervale și cu ploi.