Prognoza meteo 29 decembrie. Vreme rece cu ninsori la munte, ploi în rest. Alertă de polei în sudul ţării

Vremea se va menține predominant închisă și temporar se vor semnala precipitatii. Vor fi ploi în zonele joase de relief, iar la munte vor predomina ninsorile. În sud vor fi depuneri de polei.

28 dec. 2021, 16:09
Prognoza meteo 29 decembrie. Vreme rece cu ninsori la munte, ploi în rest. Alertă de polei în sudul ţării

Prognoza meteo 29 decembrie. La noapte, vremea va fi predominant închisă. Temporar vor fi precipitații, slabe cantitativ, local în vestul, nord-vestul și izolat în centrul țării. În zona de munte, la altitudini mari vor fi doar ninsori, mixte în Maramureș și în vestul Transilvaniei, unde pe alocuri vor fi condiții de polei și ploi în rest. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor situa, în general, între- 8 şi 4 grade. În zonele joase se va semnala ceață.

În Bucureşti, vremea se va menține închisă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -1…0 grade. Vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 29 decembrie – MIERCURI

Vremea se va menține predominant închisă și temporar se vor semnala precipitatii, ziua pe arii restrânse în jumătatea de vest a țării, iar din orele serii și pe parcursul nopții local în regiunile sudice, sud-estice și pe spații mici în rest. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie în zonele joase de relief, iar la munte treptat vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în sud-estul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 8 grade, mai scăzute în Moldova până spre -5 grade, iar cele minime, în general, între -4 şi 4 grade. Îndeosebi dimineața și noaptea, pe alocuri, se va semnala ceață.

BUCUREȘTI Vremea se va menține închisă, iar cu o probabilitate mai ridicată spre seară și noaptea temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -1…0 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață, potrivit ANM.

Prognoza meteo JOI

Valorile termice se vor situa peste cele specifice pentru sfârșitul de an în majoritatea zonelor. Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații, la începutul zilei pe alocuri în sud-est, unde va ploua, iar din a doua parte a intervalului local în regiunile intracarpatice vor fi mai ales ploi. La munte, precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini mari, în special noaptea va ninge, când și vântul se va intensifica. Izolat, vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 9 grade cu valori mai coborâte până spre -2 grade în Moldova, iar cele minime, în general, între -2 și 2 grade.

BUCUREȘTI Vremea se va încălzi, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -2…-1 grad. Dimineța, dar mai ales noaptea va fi ceață.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Cum va fi vremea în primele zile ale noului an 2022. Temperaturi peste limita normală

Prognoza meteo VINERI

Valorile termice, în creştere faţă de intervalul precedent în majoritatea zonelor, se vor situa în general peste cele normale în această perioadă din an. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general 4 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 7 grade. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării, mai persistente în vest, în nord şi în centru unde temporar va ploua, iar precipitaţii mixte vor fi doar la altitudini foarte mari la munte. Izolat, mai ales în orele dimineţii, vor fi condiţii de polei. În sud şi sud-est ploi slabe se vor semnala pe spaţii mai mici, în special în a doua parte a nopţii. Temperaturile în creştere şi precipitaţiile sub formă de ploaie, pe alocuri moderate cantitativ, vor determina topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă care încă va fi prezent în nord-nord-est şi la munte. Se va semnala ceaţă, pe arii extinse, mai ales în prima parte a zilei, în jumătatea de sud-est a teritoriului şi pe spaţii mici, cu caracter temporar, în celelalte zone. Vântul se va intensifica treptat în zona montană, unde în cursul nopţii rafalele vor depăşi pe creste 80…100 km/h şi va sufla slab și moderat în restul ţării, izolat şi trecător cu viteze de până la 35…45 km/h.

BUCUREȘTI Regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale ale perioadei, astfel că cea maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Cerul va avea înnorări mai ales la începutul zilei când se va semnala şi ceaţă, dar şi în a doua parte a nopţii, totuşi probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de Revelion şi Sfântul Vasile

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal la început de ianuarie, cu precădere în timpul zilei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 14 grade, iar cele minime între -3 și 7 grade. Cerul va avea înnorări mai persistente în centru, în nord şi în est, unde ziua va ploua slab, iar noaptea izolat vor fi şi precipitaţii mixte. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe suprafețe restrânse. În zona montană vor fi precipitaţii slabe -mai ales ploi şi lapoviţă ziua şi predominant ninsori la altitudini mari în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla tare la munte, în special în Carpaţii Meridionali, dar se va intensifica şi în celelalte zone, cu viteze mai mari în regiunile estice. Pe alocuri se va forma ceaţă.

BUCUREȘTI Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în prima zi din an. Cerul va fi temporar noros, dar numai trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maxima se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.