Prognoză meteo 3 decembrie 2021. Vremea să menține în continuare caldă. Temperatura maximă atinge 15 grade!

În vestul, centrul şi nordul ţării vremea se va răci, pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie și trecător lapoviță și ninsoare, iar spre seară și în prima parte a nopții, în sudul şi estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile.

02 dec. 2021, 15:12
Prognoză meteo 3 decembrie 2021. Vremea să menține în continuare caldă. Temperatura maximă atinge 15 grade!

Prognoză meteo 3 decembrie 2021. În regiunile sudice și sud-estice va fi în continuare cald pentru această dată, iar cerul se va înnora treptat și mai ales noaptea se vor semnala ploi locale, cu tendință de transformare în lapoviță și trecător ninsoare spre sfârșitul intervalului. La munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Prognoză meteo 3 decembrie 2021. Anunțul făcut de meteorologi

Izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp și vor fi condiţii de polei. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona montană înaltă, unde vor fi rafale de peste 60…80 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 și 15 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Dobrogei, iar cele minime vor fi de la -8 grade în Maramureș și nordul Moldovei, până spre 7 grade în sudul litoralului. Izolat şi trecător se va forma ceaţă.

București

Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi se va înnora şi temporar va ploua, iar spre sfârșitul nopții și în orele dimineții vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

SAMBATA

În Țară

Vremea se va răci în toate zonele, chiar semnificativ în regiunile sudice şi sud-estice. Vor fi înnorări şi pe alocuri precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie în Dobrogea, Muntenia şi Oltenia. În zona Carpaţilor Meridionali pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii mixte, iar pe creste ninsori. În restul ţării, cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea când izolat vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe litoral şi la altitudini foarte mari la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 8 grade, iar cele minime în general între -5 și 3 grade. Pe alocuri se va forma ceaţă.

București

Vremea se va răci accentuat. Cerul va fi mai mult noros, iar la începutul intervalului vor mai fi condiții pentru precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad. La sfârşitul intervalului se va forma ceață.

DUMINICA

În Țară

Vremea se va încălzi uşor, astfel că valorile termice diurne se vor situa în general în jurul celor normale în prima decadă a lunii decembrie, iar cele din cursul nopţii vor fi mai ridicate decât acestea. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord-vest a țării, unde pe arii extinse vor fi preicpitații predominant sub formă de ploaie. În restul teritoriului înnorările și ploile vor fi locale și temporare. La munte precipitaţiile vor fi mixte, iar la altitudini mari ninsori, pe alocuri viscolite. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, pe litoral şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade, mai ridicate în Dobrogea. Pe suprafețe mici va fi ceață.

București

Vremea se va încălzi uşor, astfel că valorile termice, în special din cursul nopţii, se vor situa peste cele normale în prima decadă a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei şi noaptea, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade. Dimineaţa vor fi condiții de ceață.

Citește și: Prognoza meteo. România, lovită de un val polar, se depune strat de zăpadă. Cum va fi vremea de 1 Decembrie şi Moş Nicolae