Prognoza meteo 3 februarie. Vreme rece şi ninsori la munte, ploi în rest

Vremea se menţine rece. Se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare, local în zonele de munte şi în nordul ţării. Temperaturile maxime se vor situa peste mediile multianuale în sudul teritoriului, astfel acestea se vor încadra între -2 și 10 grade.

02 feb. 2022, 16:18
Prognoza meteo 3 februarie. Vreme rece şi ninsori la munte, ploi în rest

Prognoza meteo 3 februarie. La noapte, cerul va fi variabil în sud-vestul țării, iar în rest va prezenta înnorări. Se vor semnala ninsori slabe în zonele de munte, în Maramureș, local în Transilvania și izolat în Moldova, iar mai ales la începutul nopții, vor fi precipitații mixte în Banat și Crișana, iar în sudul Dobrogei, pe arii restrânse va mai ploua. În regiunile intracarpatice, izolat se va forma polei Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h spulberând zăpada, iar pe arii restrânse și la intensitate mult mai redusă și în sud-vestul, centrul și nord-estul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 și 2 grade. În zonele joase izolat vor fi condiții ceață.

București. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -4…-2 grade.

Prognoza meteo 3 februarie JOI
În centrul țării și în zonele de munte înnorările vor persista în cea mai mare parte a intervalului, iar în rest cerul va fi temporar noros. Se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare, local în zonele de munte și pe arii mai restrânse în centrul și nordul teritoriului. În celelalte regiuni doar izolat vor fi fulguieli sau lapoviță, iar în sud, mai ales după-amiaza și seara sunt posibile precipitații predominant sub formă de ploaie. Vântul va prezenta intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, spulberând zăpada, iar pe parcursul zilei și în Moldova, sudul Olteniei cu viteze de 45…55 km/h și doar pe arii restrânse în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor situa peste mediile multianuale în sudul teritoriului, astfel acestea se vor încadra între -2 și 10 grade, iar cele minime, în general, între -13 și -3 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile Carpaților Orientali. Pe arii restrânse se va forma ceață și vor fi condiții de polei.

București. Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări îndeosebi după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -5…-4 grade, mai scăzută la periferie spre -7 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo februarie 2022. Adie vânt de primăvară, ninsori bogate doar la munte

Prognoza meteo VINERI
Cerul va fi variabil în sudul și sud-estul țării, iar în rest va prezenta înnorări temporare. Pe parcursul zilei doar pe arii restrânse vor fi ninsori și trecător lapoviță în regiunile nordice și nord-vestice, iar în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni va ninge slab. Noaptea, se vor semnala precipitații mai ales sub formă de ploaie, local în vestul și nord-vestul teritoriului, iar în centru și nord-est acestea vor fi mixte, astfel că, probabilitate pentru formarea poleiului va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 9 grade, iar cele minime, în general, între -9 și 1 grad. Dimineața și noaptea, în zonele joase, izolat se va forma ceață.

București. Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru prima parte din februarie. Temperaturi în creştere şi precipitaţii slabe aproape în fiecare zi. Ninsori doar la munte

Prognoza meteo SAMBATA
În cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud, vremea va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări și precipitații local în vest, centru și nord, iar seara și noaptea, pe arii restrânse și în rest, cu o probabilitate mai mare în est și sud-est. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte, iar în zonele joase vor fi ploi și doar trecător lapoviță sau ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona de munte, iar local și temporar și în sud-vest, centru și nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, iar cele minime, în general, între -6 și 2 grade. Pe arii restrânse se va forma ceață, iar la începutul intervalului vor mai fi condiții de polei.

București. Vremea va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe timpul nopții când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea se va menține caldă în sudul și sud-estul teritoriului, iar în rest valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât în ziua precedentă și se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va prezenta înnorări în vestul, nordul și centrul țării, unde mai ales seara și noaptea, pe arii relativ extinse vor fi precipitații mixte, iar în zona de munte va ninge. Izolat se va forma polei. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, însă probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a țării, iar în zona montană înaltă îndeosebi în a doua parte a intervalului va sufla tare spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, iar cele minime între -6 și 2 grade. Izolat se va semnala ceață.

București. Vremea se va menține caldă pentru prima decadă a lunii februarie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe parcursul zilei . Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade.