Prognoza meteo 3 ianuarie 2024. Temperaturi mai mari decât cele obișnuite pentru începutul lui ianuarie

Prognoza meteo 3 ianuarie 2024. Valorile termice se vor menține cu mult peste mediile multianuale specifice începutului de ianuarie. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime în general între 0 și 7 grade.

02 ian. 2024, 16:38
Prognoza meteo 3 ianuarie 2024. Temperaturi mai mari decât cele obișnuite pentru începutul lui ianuarie

Prognoza meteo 3 ianuarie 2024, la noapte, în țară

Cerul se va înnora treptat în toate regiunile, iar mai ales în a doua parte a nopții va ploua în Maramureș, pe arii relativ extinse în Crișana și Banat și izolat în Transilvania, Oltenia și nordul Moldovei. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini în general de peste 1600 m va ninge. Vor fi condiții pentru formarea poleiului, pe arii restrânse în depresiunile intramontane din Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, în special la altitudini mari în Carpații Orientali și în Munții Apuseni, unde vor fi rafale de peste 80…90 km/h, iar temporar și în vest și pe arii restrânse în centru și est, cu viteze de 40…50 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -5 și 5 grade. Izolat, în zonele joase din centru, sud și est, se va semnala ceață.

Citește și Prognoza ianuarie 2024: Când vine primul val de aer polar, ANM a actualizat hărţile, când vom fi loviţi de freezing rain

Prognoza meteo 3 ianuarie 2024, la noapte, în București

Valorile termice vor fi în continuare mai mari decât cele normale, astfel că minima va fi de -2…1 grad. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general slab.

Prognoza meteo 3 ianuarie 2024, miercuri, în țară

Valorile termice se vor menține cu mult peste mediile multianuale specifice începutului de ianuarie. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime în general între 0 și 7 grade. În regiunile intracarpatice vor fi înnorări în general persistente și vor fi perioade în care va ploua, iar în sud și est cerul va fi temporar noros și numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe, îndeosebi pe parcursul zilei. Dimineața, în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat se poate forma polei. În zona de munte vor fi precipitații pe arii extinse, moderate cantitativ în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali (20…30 l/mp), predominant sub formă de ploaie, iar la altitudini mai mari de 1700 m și lapoviță și ninsoare cu depunere de strat nou de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări la munte, în general cu viteze de 60…70 km/h, iar în zona înaltă a Munților Apuseni și a Carpaților Orientali rafalele vor depăși 90….100 km/h, dar la cote mai reduse (40…50 km/h) și în zonele joase din nord-vest, centru și est. Dimineața și noaptea, izolat, îndeosebi în sud vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 3 ianuarie 2024, miercuri, în București

Regimul termic se va menține peste cel specific datei, maxima se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar minima va fi de 2…4 grade. Ziua cerul va avea înnorări, dar probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă, apoi se va degaja. Vântul va sufla slab și moderat.

Citește și Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi vremea de Bobotează şi Sf. Ion 2024. ANM anunţă strat nou de omăt la munte

Prognoza meteo 4 ianuarie 2024, joi, în țară

Valorile termice diurne vor fi mai ridicate comparativ cu ziua precedentă și vor caracteriza o vreme deosebit de caldă, mai ales în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 16 grade, iar cele minime între -1 și 7 grade. Pe parcursul zilei vor fi înnorări temporare și va ploua pe arii relativ extinse în vestul, sud vestul și centrul țării și local în rest. Noaptea cerul se va degaja în mare parte din țară, iar ploi slabe vor mai fi pe arii restrânse, îndeosebi în centru și sud-est. La munte, cantitățile de apă vor mai depăși izolat 10…15 l/mp, iar la altitudini mari vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări în zona montană, cu rafale de peste 70…80 km/h pe creste, dar local și temporar și în zonele joase de relief, în general cu viteze de 40…50 km/h. Izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 4 ianuarie 2024, joi, în București

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 13…15 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.