Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi vremea de Bobotează şi Sf. Ion 2024. ANM anunţă strat nou de omăt la munte

Vreme mai caldă decât cea specifică perioadei, în prima săptămână a lunii ianuarie. O uşoară răcire va avea loc spre sfârşitul săptămânii, dar vom fi departe de Gerul Bobotezei.

01 ian. 2024, 13:57
Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi vremea de Bobotează şi Sf. Ion 2024. ANM anunţă strat nou de omăt la munte

Prognoza meteo Muntenia

În prima jumătate a intervalului, valorile termice se vor menţine peste normele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 9…13 grade şi ale minimelor de 0…4 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de -1…4 grade şi ale celor nocturne de -8…-3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 7…11 ianuarie.

Transilvania

În prima jumătate a intervalului, valorile termice vor fi în continuare peste cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 6…9 grade şi ale minimelor de -2…3 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de -3…1 grad şi ale celor nocturne de -10…-5 grade. Vor fi precipitaţii, cu probabilitate mai mare în intervalul 4-11 ianuarie.

Vortexul polar se întoarce de Bobotează. Un ciclon cu aer polar aduce ninsori şi temperaturi siberiene

Prognoza meteo  Moldova

În prima jumătate a intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de 6…11 grade şi ale minimelor de 0…5 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de -4…1 grad şi ale celor nocturne de -9…-5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare îndeosebi în jurul zilelor de 7 şi 8 ianuarie, anunţă ANM.

Prognoza meteo Oltenia

Până spre mijlocul intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de 9…13 grade şi ale minimelor de 0…4 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de 0…4 grade şi ale celor nocturne de -8…-4 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în perioada 7-11 ianuarie.

Banat

În prima săptămână, valorile termice se vor menţine peste normele specifice începutului lunii ianuarie, cu medii ale maximelor de 9…12 grade şi ale minimelor de 2…5 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de 0…3 grade şi ale celor nocturne de -6…-2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 4-10 ianuarie.

Crişana

Până spre finalul primei săptamâni, temperatura aerului se va menţine la valori peste normele perioadei, cu medii ale maximelor de 8…12 grade şi ale minimelor de 2…5 grade. Ulterior, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale maximelor în general de 0…2 grade şi ale minimelor de -6…-4 grade. Vor fi precipitaţii, cu probabilitate mai mare în intervalul 4-10 ianuarie.

Cum va fi vremea la început de an. Prognoza meteo pentru lunile ianuarie și februarie 2024

Prognoza meteo  Maramureş

Până spre finalul primei săptamâni, temperatura aerului se va menţine la valori peste normele perioadei, cu medii ale maximelor de 7…9 grade şi ale minimelor de 2…5 grade. Ulterior, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale maximelor în general de -2…1 grad şi ale minimelor de -8…-5 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 2-9 ianuarie.

Dobrogea

În prima săptămână, valorile termice se vor menţine peste normele specifice începutului lunii ianuarie, cu medii ale maximelor de 9…13 grade şi ale minimelor de 3…5 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de -1…3 grade şi ale celor nocturne de -6…-2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 7-11 ianuarie.

ANM-Prognoza-2-saptamani-site-240101124416 (1)

 

Prognoza meteo  La munte

Până spre mijlocul intervalului, valorile termice vor fi în continuare peste normele perioadei, cu medii ale maximelor de 1…4 grade şi ale minimelor de -4…-1 grad. Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de -8…-3 grade şi ale celor nocturne de -14…-8 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în perioada 4-10 ianuarie.