PROGNOZĂ METEO weekend. Vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic va fi accentuat

PROGNOZA METEO 3 IULIE 2020. În România, în următoarele zile vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic se va menține accentuat - indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a depăşi ușor pragul critic de 80 de unităţi.

RomaniaTV.net
02 iul. 2020, 19:24
PROGNOZĂ METEO weekend. Vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic va fi accentuat

LA NOAPTE

ÎN ȚARĂ

În vestul, nord-vestul și local în centrul țării, precum și în vestul Carpaților Meridionali, instabilitatea atmosferică temporar va fi accentuată și se va manifesta prin înnorări și perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 80-90 km/h), vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala doar pe suprafețe mici și la intensități mult mai reduse, cu o probabilitate mai mare de apariție în Oltenia. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 14 și 23 de grade, cu valori ușor mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali.

BUCUREȘTI

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 17…20 de grade.

VINERI

ÎN ȚARĂ

În Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei, în sudul și centrul Moldovei, vremea se va menține călduroasă, caniculară după-amiaza, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi pe suprafețe mici va depăşi ușor pragul critic de 80 de unităţi, condiții în care disconfortul termic va fi accentuat. În vestul, centrul, nordul țării și în zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene(dar la intensități mult reduse) se vor semnala pe suprafețe în general restrânse, cu o probabilitate destul de ridicată în Oltenia, îndeosebi spre seară și la începutul nopții. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în Maramureş și în dealurile Crișanei şi 37 de grade, izolat în Câmpia Română, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic se va menține accentuat – indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a depăşi ușor pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

SAMBATA

ÎN ȚARĂ

În jumătatea de sud-est a țării, vremea se va menține călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic va fi accentuat, în timp ce, în restul teritoriului valorile termice se vor situa în jurul celor normale datei. În regiunile vestice,centrale și nordice, iar cu precădere începând din orele serii local și în cele sudice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare,cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține călduroasă, caniculară după-amiaza când și disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi spre seară și în primele ore ale nopții când va crește probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34…35 grade, iar cea minimă de 20-21 de grade.

DUMINICA

ÎN ȚARĂ

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse pe arii relativ extinse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Excepție vor face zona Bărăganului și a Dobrogei, unde astfel de fenomene(specifice instabilității atmosferice) vor fi posibile doar pe suprafețe mici și la intensități mult mai reduse. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, unde în orele amiezii local va fi caniculă, iar disconfortul termic accentuat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 14 și 26 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

BUCUREȘTI

Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară după-amiaza când disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, și mai ales spre seară va crește probabilitatea pentru perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 19…22 de grade.

LUNI

ÎN ȚARĂ

În regiunile intracarpatice și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestări de instabilitate atmosferică vor fi doar pe suprafețe mici și la intensități mult mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în jumătatea de sud-est, unde după-amaiza va fi caniculă iar disconfortul termic accentuat. Minimele se vor încadra între 13 și 26 de grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 20…22 de grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE MARTI PANA VINERI

ÎN ȚARĂ

În regiunile sud-estice, pe tot parcursul intervalului, vremea va fi călduroasă, pe suprafețe restrânse caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic accentuat. În restul teritoriului valorile termice se situa în jurul celor normale perioadei,iar fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala local.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic accentuat. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității va fi destul de redusă.