Prognoza meteo 3 mai. Vreme caldă cu maxime de până la 23 de grade, apoi ploi şi descărcări electrice

Vremea se menţine caldă în mare parte din ţară. În sud-est vor fi înnorări, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și la începutul nopții, când pe arii în general restrânse în nord, nord-vest și la munte, și izolat în centru, vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice.

02 mai 2022, 16:04
Prognoza meteo 3 mai. Vreme caldă cu maxime de până la 23 de grade, apoi ploi şi descărcări electrice

Prognoza meteo 3 mai. La noapte cerul va fi variabil în sud și sud-vest și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 10 grade, cu cele mai mici valori în estul Transilvaniei, unde va fi posibil să se formeze brumă.

București

Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a nopții, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 6…7 grade.

Prognoza meteo 3 mai – MARTI
Vremea va fi în general frumoasă, iar regimul termic caracterizat de valori normale pentru această dată. În sud-est vor fi înnorări în mare parte din interval, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și la începutul nopții, când pe arii în general restrânse în nord, nord-vest și la munte, și izolat în centru, vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, iar cele minime, în general, între 2 și 10 grade.

București. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă de 8…9 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru perioada 2 – 15 mai. Vremea se schimbă radical după zilele frumoase. Revin ploile şi vijeliile. Apoi temperaturile cresc iar

Prognoza meteo MIERCURI
Vremea se va încălzi ușor în cea mai mare parte a țării, însă gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și la începutul nopții, când local în jumătatea nordică a teritoriului și izolat în rest vor fi averse și descărcări electrice. Pe suprafețe mici se vor acumula cantități de apă mai însemnate și va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 25 de grade, iar cele minime între 3 şi 12 grade.

București. Vremea se va încălzi ușor față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

Prognoza meteo JOI
Vremea va fi caldă în vestul şi sud-vestul ţării, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii mai. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special în a doua parte a zilei când în zonele montane şi submontane, pe alocuri în regiunile sud-estice şi izolat în restul teritoriului vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice. Izolat ploile pot avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi de scurtă durată posibil şi în restul zonelor, asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi Oltenia; minimele termice vor fi cuprinse între 2…3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 13…14 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

București. Regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru începutul lunii mai, astfel că maxima va fi în jurul a 22 de grade, iar minima de 8…10 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei, dar probabilitatea pentru averse va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Temperaturi de vară, dar şi ploi consistente toată săptămâna

Prognoza meteo VINERI
Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. În vestul şi nord-vestul ţării, iar după-amiaza şi în zonele montane şi submontane, temporar înnorările vor fi accentuate şi local se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice; pe arii restrânse se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar averse vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în Banat şi pe spaţii mici, de scurtă durată, şi în restul zonelor, asociat ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 24 de grade, iar cele minime între 3 şi 14 grade.

București. Vremea va fi predominant frumoasă şi normală termic pentru perioada din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.