Prognoza meteo 3 noiembrie 2023. Vremea se încălzește în majoritatea zonelor țării

Prognoza meteo 3 noiembrie 2023. Valorile termice vor crește ușor în majoritatea zonelor și se vor situa mult peste cele specifice datei, anunță meteorologii.

02 nov. 2023, 13:54
Prognoza meteo 3 noiembrie 2023. Vremea se încălzește în majoritatea zonelor țării

Prognoza meteo 3 noiembrie 2023, la noapte, în țară

Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ploi slabe în regiunile sud-estice și în nord-vest. Vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul Carpaților Meridionali, apoi și în Moldova, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…110 km/h. În restul țării, vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa între 0 grade în estul Transilvaniei și 14 grade în Dealurile de Vest. Pe alocuri se va forma ceață.

Prognoza meteo 3 noiembrie 2023, la noapte, în București

Cerul va avea înnorări, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 6…9 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Citește și Prognoza meteo. Nu uitaţi umbrela, un ciclon loveşte România de joi

Prognoza meteo 3 noiembrie 2023, vineri, în țară

Valorile termice vor crește ușor în majoritatea zonelor și se vor situa mult peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil, însă înnorările se vor extinde și va ploua și sub formă de aversă în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și local în rest. Izolat vor fi cantități de apă de peste 15…20 l/mp și descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, mai susținute în Banat, Crișana și Moldova (cu viteze de peste 55…65 km/h), dar și la munte (cu rafale ce vor depăși 80…110 km/h la altitudini mari), însă noaptea va slăbi treptat în intensitate. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 25 de grade, iar cele minime între 4 grade în depresiuni și 17 grade pe litoral. Izolat se va forma ceață.

Prognoza meteo 3 noiembrie 2023, vineri, în București

Vremea se va încălzi, astfel că temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara și noaptea când temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 4 noiembrie 2023, sâmbătă, în țară

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată, în special în sud-est, însă va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea sud-estică a țării și izolat în rest. Ploile vor fi și sub formă de aversă, local însemnate cantitativ, iar în sud și în est se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales în Dobrogea, Muntenia și Moldova, unde rafalele vor depăși temporar 55…65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 28 de grade, iar cele minime între 4 și 15 grade. Pe alocuri se va forma ceață.

Prognoza meteo 4 noiembrie 2023, sâmbătă, în București

Vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, posibil moderate cantitativ, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare după-amiaza și la începutul nopții. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 9 grade.

Citește și Fenomene extreme în România. A plouat cu picătura, jumătate din cantitatea obişnuită. Cum se anunţă iarna după seceta prelungită

Prognoza meteo 5 noiembrie 2023, duminică, în țară

Valorile termice se vor situa în continuare peste normele primei decade din luna noiembrie îndeosebi în sud și est. Cerul va avea înnorări și va ploua în primele ore pe spații mici în extremitatea de est, iar seara și noaptea în vestul, nord-vestul, parțial în centrul țării și în sud-est. În rest, cerul va fi variabil, iar ploile pe arii restrânse. Izolat vor fi posibile descărcări electrice și cantități de apă mai însemnate, iar noaptea, la altitudini mari în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, dar și în regiunile vestice și nord-vestice cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în rest va sufla slab și moderat cu intensificări pe arii mai restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 25 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade, ușor mai mici în depresiuni.

Prognoza meteo 5 noiembrie 2023, duminică, în București

Vremea va deveni în general frumoasă, iar valorile termice, în creștere, se vor situa cu mult peste cele specifice primei decade din luna noiembrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea când va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.