Prognoza meteo. Nu uitaţi umbrela, un ciclon loveşte România de joi

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în regiunile sud-vestice unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe creste. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 și 13 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -1 grad. Izolat se va forma ceață.

01 nov. 2023, 16:25
Prognoza meteo. Nu uitaţi umbrela, un ciclon loveşte România de joi

Prognoza meteo JOI
ÎN ȚARĂ
În regiunile sudice și sud-estice, valorile termice vor fi în scădere, dar se vor situa în continuare peste normele perioadei, cerul va avea înnorări și local va ploua. În restul teritoriului, temperatura aerului va crește ușor și va fi mai cald decât în mod obișnuit la început de noiembrie; cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, îndeosebi noaptea, local în vest, în nord-est și la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 75…85 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 20 de grade, iar cele minime între 0 grade în estul Transilvaniei și 14 grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Pe alocuri se va forma ceață.

BUCUREȘTI
Valorile termice vor fi în scădere, dar se vor situa în continuare peste cele normale pentru începutul lunii noiembrie, cu o temperatură maximă de 17…18 grade. Cerul va fi temporar noros și, mai ales după-amiaza, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 6…9 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo VINERI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor crește și se vor situa cu mult peste cele normale pentru începutul lunii noiembrie în cea mai mare parte a țării. Vor fi înnorări în extindere, averse, izolat însoțite de descărcări electrice în vest, nord și centru, iar noaptea local și în sud-sud-est. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va avea intensificări îndeosebi ziua în majoritatea regiunilor, mai susținute în Banat și Crișana (cu rafale de peste 55…65 km/h), dar și la munte (cu viteze de peste 90 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 grade în depresiuni și 17 grade pe litoral. Izolat vor fi condiții de ceață.

Cum va fi vremea în România. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
BUCUREȘTI
Vremea se va încălzi față de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade. Cerul va avea înnorări și îndeosebi noaptea temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai mari decât cele specifice perioadei în toate regiunile, dar mai ales în cele din sud-est. Cerul va fi temporar noros și vor fi averse, izolat însoțite de descărcări electrice, în sud-vestul, centrul și nord-estul țării și pe arii mai restrânse în rest. Pe alocuri se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări în sud-est, cu rafale în general de 45…55 km/h și în Carpații Meridionali, în special la altitudini mari, cu viteze de peste 70…80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 27 de grade, iar cele minime în general între 7 și 17 grade.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține deosebit de caldă, astfel că temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 14 grade. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții de averse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, mai ales după-amiază și la începutul nopții.

Prognoza meteo DUMINICA
ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor situa în continuare peste normele primei decade din luna noiembrie în toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi în extindere din a doua parte a zilei în jumătatea nord-vestică a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. Izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, dar și în regiunile vestice și nord-vestice, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în rest va sufla slab și moderat cu unele intensificări locale. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 6 și 15 grade, mai scăzute în depresiuni.

Ninge la Braşov de Crăciun. Meteorologii AccuWeather anunţă strat de zăpadă consistent în Poiană
BUCUREȘTI
Vremea va fi în general frumoasă și în continuare deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea, când trecător vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimă va fi de 11…12 grade, mai coborâtă în zona preorășenească, anunţă ANM.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice, cu o tendință de scădere ușoară de la o zi la alta, se vor situa în continuare peste normele climatologice specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în vest, nord, centru și la munte și doar izolat în rest.

BUCUREȘTI
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele normale perioadei. Probabilitatea pentru ploi va fi destul de redusă.