Prognoza meteo 3 octombrie. Vreme rece, lapoviţă şi ninsori la munte, ploi în rest

Potrivit meteorologilor, vremea continuă să se răcească în următoarele zile. La munte, la altitudini mari, sunt aşteptate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, în timp ce în restul ţării va ploua.

02 oct. 2022, 13:36
Prognoza meteo 3 octombrie. Vreme rece, lapoviţă şi ninsori la munte, ploi în rest

Prognoza meteo 3 octombrie. LUNI. Vremea va continua să se răcească ușor, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei în sud și sud-est și mai scăzute decât acestea în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și posibil descărcări electrice în nordul, în centrul teritoriului și în zonele montane și pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare în sud-est.

Cantitățile de apă vor fi pe alocuri mai însemnate la munte, unde vor depăși mai ales prin acumulare 20…30 l/mp. La altitudini de peste 1700m precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări pe crestele montane și pe alocuri în Oltenia.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 22 de grade, iar cele minime între 4 și 13 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Citeşte şi Prognoza meteo iarna 2022- 2023, când vin ninsorile adevărate. Fenomenul care influenţează vremea în toată Europa

Vremea în BUCUREȘTI. Valorile termice vor continua să scadă și se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales după-amiaza, când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…23 de grade, iar cea minimă de 8…9 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 6 grade.

Prognoza meteo MARTI. Vremea va fi mai rece decât în mod caracteristic perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei, când temporar va ploua slab, local în zonele montane şi submontane, pe spaţii mai mici în vest, nord-vest şi centru şi izolat în restul teritoriului.

La altitudini de peste 1700 m vor fi şi ninsori sau lapoviţă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 12 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

Vremea în BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și posibil ploi slabe pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimă va fi de 6..9 grade. În a doua parte a nopţii vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo MIERCURI. Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa ușor sub normele caracteristice perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări după-amiaza, dar probabilitate redusă de ploaie.

Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 21 de grade, iar cele minime între 4 şi 13 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane unde vor fi condiţii de brumă. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va semnala ceaţă.

Vremea în BUCUREȘTI va fi în general frumoasă, cu valori termice apropiate de cele specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 6…9 grade. Dimineața vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo JOI. Vremea se va menține în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul normelor caracteristice datei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului în nord-estul teritoriului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse.

Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 22 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va semnala ceaţă.

Vremea în BUCUREȘTI se va menține în general frumoasă, cu valori termice ușor mai ridicate decât în intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade. Dimineața vor fi condiţii de ceaţă.

DE VINERI PANA DUMINICA Valorile termice se vor situa ușor peste normele caracteristice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi redusă, iar în cursul dimineţilor şi al nopţilor se vor menţine condiţii de ceaţă.

Citeşte şi Prognoza meteo actualizată. Vremea se răceşte la început de octombrie şi revin ploile