Prognoza meteo 3 octombrie. Vremea se încălzește ușor, temperaturile vor urca până la 23 de grade

Prognoza meteo 3 octombrie. Vremea va deveni mai blândă în toată țara spre sfârșitul săptămânii, când temperaturile vor urca până la 20 de grade în Capitală și vor fi chiar mai ridicate în vest.

02 oct. 2021, 19:27
Prognoza meteo 3 octombrie. Vremea se încălzește ușor, temperaturile vor urca până la 23 de grade

Prognoza meteo 3 octombrie. Sfârșitul săptămâni va aduce o zi de toamnă blândă.
Vremea se va încãlzi uşor. Cerul va fi mai mult senin, exceptând sud-estul ţãrii unde, mai ales în prima parte a zilei, vor fi înnorãri şi, cu totul izolat, posibil burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri trecãtoare în sudul Banatului, nordul Moldovei şi pe litoral, iar noaptea şi în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul ţãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, mai coborâte – spre -2 grade – în estul Transilvaniei. Izolat vor fi condiţii de ceaţã, iar în derepsiuni, de brumã.

În București vremea va fi frumoasã şi se va încãlzi uşor. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 19…20 de grade, iar cea minimã de 6…7 grade.

PROGNOZA METEO OCTOMBRIE 2021. Scoatem hainele groase din garderobă dacă pandemia nu ne ţine în case

PROGNOZA METEO OCTOMBRIE 2021

. În săptămâna 4 octombrie-11 octombrie, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, posibil uşor mai coborâte în extremitatea de est a ţării.

În ceea ce priveşte precipitaţiile va ploua mai mult în jumătatea nord-vestică a ţării, iar în rest cantităţile vor fi normale pentru acest interval.

„Minimele vor coborî de la o zi la alta. Pe parcursul acestei săptămâni, mai ales pe parcursul dimineților de miercuri, joi și vineri, înregistrăm valori aproape de zero grade Celsius sau chiar negative în depresiunile din estul Transilvaniei, până la valori de cel mult 5-8 grade în zonele nordice și centrale și numai 10-11 grade în sud și sud-est. Vorbim și de precipitații începând din această noapte în special în Banat, Oltenia, Crișana, la nivel local, în Transilvania și Muntenia, iar mâine, mai accentuat vorbim în continuare de cantități mai însemnate în același zone, în vestul, sud-estul, centrul țării. Temperaturile nu vor depăși, la nivelul maximelor, 12-21 de grade, la nivelul întregii țări. La nivelul minimelor, vor fi între 0 și 11 grade” a anunţat Elena Mateescu, director ANM.