Prognoza meteo 30 decembrie 2022. Vremea continuă să se încălzească în așteptarea Anului Nou

Vremea va continua să se încălzească, astfel încât va deveni mai caldă decât în mod normal pentru sfârșitul lunii decembrie, în cea mai mare parte a țării.

29 dec. 2022, 16:08
Prognoza meteo 30 decembrie 2022. Vremea continuă să se încălzească în așteptarea Anului Nou

Prognoza meteo 30 decembrie 2022, la noapte, în țară

Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și nordul țării și va ploua slab în Crișana și Maramureș și pe arii mult mai restrânse în Banat și Transilvania. În nordul Carpaților Orientali, precum și în zona înaltă a Munților Apuseni vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil spre senin și doar pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în Oltenia și sud-vestul Munteniei, se va forma ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime, în creștere față de noaptea precedentă, se vor situa între -4 și 6 grade, cu cele mai mari valori în regiunile vestice.

Prognoza meteo 30 decembrie 2022, la noapte, în București

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -1…0 grade, posibil mai scăzută în zona periurbană spre -3 grade. Vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 30 decembrie 2022, vineri, în țară

Vremea va continua să se încălzească, astfel încât va deveni mai caldă decât în mod normal pentru sfârșitul lunii decembrie, în cea mai mare parte a țării. În vest, centru și nord cerul va avea înnorări și temporar va ploua, în general slab cantitativ, iar la munte, la altitudini mari vor fi precipitații sub formă de ninsoare sau lapoviță. În rest, cerul va fi variabil și local în cursul nopții se va forma ceață sau nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab până la moderat, temporar cu intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 14 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade.

Prognoza meteo 30 decembrie 2022, vineri, în București

Vremea va fi mai caldă decât în mod caracteristic acestei date. Cerul va fi variabil spre mai mult senin în cursul zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11…13 grade, iar cea minimă de 1…2 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 31 decembrie 2022, sâmbătă, în țară

Vremea se va menține mai caldă decât în mod normal pentru ultima zi a lunii decembrie, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 8 și 15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, nord-vestul și parțial în centrul țării și izolat mai ales în nordul Crișanei, Maramureș și în zonele montane aferente va ploua slab. În noaptea dintre ani cerul va fi mai mult senin și doar în zonele joase din centru, sud și est, local va fi nebulozitate joasă sau ceață, iar minimele termice se vor situa peste normalul perioadei, între -1 și 8 grade. Pe tot parcursul intervalului vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane, îndeosebi ale Carpaților Orientali.

Prognoza meteo 31 decembrie 2022, sâmbătă, în București

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil spre senin, vântul va sufla slab până la moderat, iar spre sfârșitul nopții va crește probabilitatea de ceață. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.