Prognoza meteo 30 ianuarie 2022. Temperaturi peste mediile multianuale specifice acestei date

În zilele următoare, vremea va fi vântoasã, însã valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date în cea mai mare parte a ţãrii.

29 ian. 2022, 15:47
Prognoza meteo 30 ianuarie 2022. Temperaturi peste mediile multianuale specifice acestei date

Prognoza meteo 30 ianuarie 2022. La noapte, în vestul, centrul şi nordul ţãrii, cerul se va înnora, iar aria precipitaţiilor se va extinde treptat. Va ninge dar trecãtor, cu o probabilitate mai mare în Banat şi Crişana, precipitaţiile vor fi şi sub formã de ploaie şi lapoviţã, condiţii în care, izolat vor fi depuneri de polei.

Ninsorile vor fi moderate cantitativ (10…15 l/mp) în nord-vest, precum şi în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde se va depune strat nou de zãpadã, pe alocuri mai consistent. În restul teritoriului, cerul va avea înnorãri spre sfârşitul nopţii, însã doar cu totul izolat vor fi posibile precipitaţii slabe.

La munte vor fi intensificãri ale vântului, iar în zona înaltã, a Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Apuseni, va sufla tare, cu peste 120 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada. Intensificãri ale vântului vor fi şi nord-vestul teritoriului, cu viteze de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea, iar spre dimineaţã, se va intensifica temporar şi în centru şi sud. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi 0 grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil cu unele înnorãri în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri spre dimineaţã. Temperatura minimã va fi de -5…-3 grade.

Prognoza meteo 30 ianuarie 2022

În ţară, vremea va fi vântoasã, însã valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date în cea mai mare parte a ţãrii. La munte, la altitudini de peste 1600 m vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zãpada troienitã şi vizibilitatea foarte scãzutã. În zonele joase de relief, vor fi intensificãri ale vântului cu viteze în general de 45…65 km/h, iar pe arii restrânse, cu precãdere în sudul Transilvaniei, în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, rafalele vor depãşi 70 km/h.

Înnorãrile vor persista în zonele montane şi submontane şi local în centru, iar în restul teritoriului, cerul va fi temporar noros. Temporar va ninge în zona de munte, iar pe alocuri, în regiunile vestice, nordice, centrale şi estice se vor semnala precipitaţii mixte. Cantitãţile de precipitaţii, local vor fi mai însemnate (10…20 l/mp) la munte, cu precãdere în nordul Carpaţilor Orientali.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -6 şi 2 grade. Izolat, noaptea se va forma ceaţã.

În Bucureşti, vremea va fi vântoasã, dar caldã pentru sfârşitul lunii ianuarie. Vântul va avea intensificãri temporare, cu viteze în general de 45…55 km/h. Cerul va fi variabil cu unele înnorãri la începutul intervalului. Temperatura maximã va fi de 8…9 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Prognoza meteo 31 ianuarie 2022

În ţară, vremea se va rãci în jumãtatea de nord-vest, însã, în marea lor majoritate valorile termice vor fi în continuare mai mari decât cele climatologic specifice perioadei. Pe parcursul zilei, vor fi înnorãri la munte precum şi în nord şi nord-vest, unde doar cu totul izolat şi trecãtor va mai ninge slab, în timp ce, în restul zonelor cerul va fi variabil, mai mult senin în sud şi sud-est.

Începând cu orele dupã-amiezii, înnorãrile se vor extinde treptat şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţãrii, însã doar pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe predominant sub formã de ninsoare, cel mai probabil în nord-vest, centru şi în extremitatea de sud-vest. Vântul va continua sã sufle tare în prima parte a intervalului în zona montanã înaltã, cu rafale de peste 90…110 km/h spulberând zãpada.

Citeste si PROGNOZA METEO februarie 2022. Vortexul polar ocoleşte România

În restul teritoriului, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale ziua, îndeosebi în sud, centru, est şi în extremitatea de nord-vest, viteze mai mari urmând a se înregistra în nordul Moldovei, temporar peste 55…65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 şi 1 grad. Izolat dimineaţa va fi ceaţã.

În Bucureşti, valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale. Cerul, mai mult senin ziua, va avea înnorãri seara şi noaptea. Vântul va sufla în general moderat în prima parte a intervalului, apoi va slãbi treptat în intensitate. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã de -3…-1 grad.

Prognoza meteo 1 februarie 2022

În ţară, în sud-estul teritoriului valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale specifice începutului de februarie. Cerul va avea înnorãri, iar temporar se vor semnala ninsori slabe, cu o probabilitate mai mare în zonele de munte şi în nord-vest, iar în sud şi sud-est, trecãtor vor fi precipitaţii mixte.

Cu totul izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 8 grade, iar cele minime, în general, între -8 şi 2 grade.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros, iar mai ales noaptea, probabilitatea pentru precipitaţii slabe mixte va fi în creştere. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimã va fi de -2…0 grade.

Prognoza meteo 2 februarie 2022

În cea mai mare parte a ţãrii, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va avea înnorãri şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe predominant sub formã de ninsoare în zona de munte, în vestul, nord-vestul şi local în centrul teritoriului, iar pe parcursul zilei, în regiunile sud-estice, pe alocuri vor mai fi precipitaţii mixte.

Izolat se va produce polei. Vântul va prezenta intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, iar cele minime între -9 şi 1 grad. Pe arii restrânse mai ales spre sfârşitul intervalului se va forma ceaţã.

În Bucureşti, vremea se va rãci uşor faţã de zilele precedente. Cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei când vor mai fi condiţii pentru precipitaţii slabe mixte, apoi va deveni variabil. Temperatura maximã va fi de 3…4 grade, iar cea minimã de -4…-2 grade.

Prognoza meteo 3, 4, 5 februarie 2022

În ţară, deşi vor avea uşoare oscilaţii de la o zi la alta, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele specifice în aceastã perioadã din an îndeosebi în regiunile sudice. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicatã în vest, centru, nord şi la munte.

În Bucureşti, valorile termice vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, dar se vor menţine peste mediile multianuale specifice începutului de februarie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusã.