PROGNOZA METEO februarie 2022. Vortexul polar ocoleşte România

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit specialiștilor, vremea se va răci din nou.

28 ian. 2022, 14:41
PROGNOZA METEO februarie 2022. Vortexul polar ocoleşte România

PROGNOZA METEO februarie 2022.

Luna ianuarie a început cu record de temperaturi, de până la 19 grade Celsius, apoi a urmat un episod cu ger și minine de minus 26 de grade Celsius. Urmează încă o lună cu diferențe mari de temperatură? Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit despre prognoza pentru luna februarie.

În săptămâna 31.01.2022 – 07.02.2022, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării. Cel mai mult temperaturile vor creşte în extremitatea de sud a teritoriului.

Alertă meteo ANM cod galben de viscol până sâmbătă. Care sunt zonele vizate
Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, dar şi deficitar în regiunile extracarpatice. În restul ţării va fi apropiat de cel normal pentru acest
interval.

PROGNOZA METEO februarie 2022. În săptămâna 07.02.2022 – 14.02.2022, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice şi izolat în vest şi centru, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui uşor deficit în regiunile sudice.

PROGNOZA METEO. Ninge în fiecare zi, avem previziuni de la ANM pentru următoarele săptămâni
PROGNOZA METEO februarie 2022. În săptămâna 14.02.2022 – 21.02.2022, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice şi în extremitatea de vest a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

PROGNOZA METEO februarie 2022. În săptămâna 21.02.2022 – 28.02.2022, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, estice, precum şi în extremitatea de vest a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor avea o tendinţă deficitară în regiunile sudice, vestice şi local în rest, anunţă ANM.

prognoza-4saptamani (18)

PROGNOZA METEO februarie 2022. Elena Mateescu: Zăpada se lasă aşteptată în sud

„Se pare că și ultimele zile din cea mai rece lună a anului vor fi caracterizate, din punct de vedere termic, de valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă. Procesul de încălzire a vremii va continua și în următoarele zile și în regiunile intracarpatice, acolo unde am avut la începutul săptămânii valori care au coborât până la minus 26 de grade Celsius. Vorbim de maxime care vor avea mâine valori de la minus 1 grad până la 9 grade, iar duminicăă, valori de până la 10 grade, inclusiv în Capitală o maximă de 7-8 grade”, a spus Mateescu.

„Și minimele pe parcursul nopților sunt mult mai ridicate decât valorile deja amintite, între minus 6 până la 2-3 grade în zona litoralului”, a adăugat ea.

„Este o masă de aer mai cald prezentă în zona țării noastre, care va fi de interes și în prima săptămână din februarie, pentru că este posibil să consemnăm în continuare în regiunile extracarpatice temperaturi ușor peste medii iar în cele intracarpatice și la munte sub norme”, a spus Mateescu.

„Acest ecart pare să fie de interes, din punctul de vedere al regimului termic și în săptămâna 7-14 februarie, după care, în a doua parte a lunii să ne apropiem de normalul termic în aproape toată țara.

Și luna ianuarie și luna februarie pot să aducă fenomene de iarnă specifice, cu strat de zăpadă. În zona montană stratul de zăpadă a fost consistent. În partea de vest, centru și estul țării vorbim de grosimi variabile, între 4 și 50 de centimetri. E adevărat, nu am consemnat un strat consistent de zăpadă în zona de sud-est a țării. Se pare că se va mai lăsa așteptat”, a adăugat ea.


loading...
Partenerii noștri