Prognoza meteo 30 iulie. Temperaturi caniculare şi ploi şi vijelii puternice în următoarele ore

Vremea se menţine caniculară în următoarele zile, dar nu scăpăm nici de ploi şi vijelii, în special spre seară şi la noapte. Pentru vineri, meteorologii anunţă temperaturi în jur de 40 de grade în mai multe zone.

29 iul. 2021, 14:59
Prognoza meteo 30 iulie. Temperaturi caniculare şi ploi şi vijelii puternice în următoarele ore

Prognoza meteo 30 iulie. La noapte, cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu unele înnorãri la începutul nopţii la munte şi în estul teritoriului, unde vor mai fi condiţii pentru descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi averse. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 13 şi 23 de grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 19…21 de grade.

 

Prognoza meteo 30 iulie – VINERI

Vremea canicularã va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 şi 25 de grade, mai coborâte în depresiuni, spre 11 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate îndeosebi dupã-amiaza în zonele montane şi submontane, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindinã şi vijelii.

BUCURESTI. Vremea se va menţine canicularã, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu uşoare intensificãri (30…35 km/h) în cursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul a 37 de grade, iar cea minimã va fi de 20…22 de grade.

Citeşte şi: Încă trei zile de CANICULĂ, se anunţă temperaturi de peste 40 de grade. Avertizare meteorologică cod portocaliu de furtuni puternice

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea se va menţine canicularã, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 24 de grade, mai coborâte în depresiuni, spre 12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales dupã-amiaza în zonele montane şi în regiunile nordice, centrale şi nord-estice, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi condiţii de grindinã.

BUCURESTI. Vremea se va menţine canicularã, cu disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza şi seara, când vor fi condiţii sã aparã fenomene asociate instabilitãţii atmosferice. Temperatura maximã se va situa în jurul a 37 de grade, iar cea minimã va fi de 20…22 de grade.

Citeşte şi: Alertă meteo COD PORTOCALIU de fenomene extreme în România. Caniculă şi furtuni puternice în următoarele ore. Temperaturile de peste 40 de grade în mai multe zone

Prognoza meteo DUMINICA

În cea mai mare parte a ţãrii, vremea canicularã va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud-sud-vest a teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse între 16 şi 24 de grade, mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar dupã-amiaza şi noaptea, la munte, în regiunile nord-vestice şi pe arii mai restrânse în cele nordice şi centrale vor fi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse şi cu caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi izolat cãderi de grindinã.
BUCURESTI. Vremea se va menţine canicularã, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimã va fi de 21…23 de grade.

 

Prognoza meteo LUNI

În regiunile sudice şi sud-estice, canicula şi disconfortul termic deosebit de accentuat se vor menţine, dar în restul teritoriului valorile termice vor marca o scãdere semnificativã faţã de intervalul precedent. În nordul, centrul şi în nord-estul ţãrii, instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã şi se va manifesta prin perioade cu intensificãri temporare ale vântului, vijelii, frecvente descãrcãri electrice, averse cu caracter torenţial şi pe alocuri cãderi de grindinã. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse şi în rest, cu o probabilitate mai mare în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra de la 26…28 de grade în Maramureş şi nordul Moldovei, pânã în jurul a 40 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 24 de grade.

BUCURESTI. În continuare vremea se va menţine canicularã şi cu disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 38…39 de grade, iar cea minimã de 21…23 de grade.


loading...