Prognoza meteo 30 iunie. Vreme călduroasă, chiar caniculară în unele zone. Disconfort termic ridicat

Prognoza meteo 30 iunie. Vreme călduroasă, chiar caniculară în unele zone. Indicele temperatură umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. De asemenea, sunt aşteptate şi ploi însoţite de descărcări electrice.

29 iun. 2021, 17:58
Prognoza meteo 30 iunie. Vreme călduroasă, chiar caniculară în unele zone. Disconfort termic ridicat
Prognoza meteo 30 iunie. Vreme călduroasă, chiar caniculară în unele zone. Disconfort termic ridicat

Prognoza meteo 30 iunie. LA NOAPTE.

Cerul va fi variabil, dar pe arii restrânse în regiunile vestice și nord-vestice, iar în primele ore și în cele estice, vor fi unele înnorări și posibil averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11…12 grade în estul Transilvaniei şi 24…26 de grade în Dealurile de Vest.

Vremea în București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

Prognoza meteo MIERCURI. Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în regiunile vestice și sudice. Disconfortul termic se va accentua în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureșului și sudul Moldovei. Cerul va fi variabil, dar după orele prânzului vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, local în zonele de deal și munte și pe arii mai restrânse în rest.

Ploile vor avea și caracter torențial, vor fi însoțite de vijelii și izolat de grindină, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20…40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 12…13 grade în estul Transilvaniei şi 22…24 de grade în Dealurile de Vest.

Citeşte şi Prognoza meteo. Meteorologii anunţă secetă în a doua parte a verii. Elena Mateescu, avertisment privind schimbările climatice în România

Vremea în București va deveni caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Spre seară și la începutul nopții va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Prognoza meteo JOI. Vremea va deveni treptat instabilă în toată ţara. La început, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, averse şi descărcări electrice în vest, centru şi nord şi în zonele montane, unde valorile termice vor fi mai scăzute decât în zilele precedente, cu maxime ce se vor încadra între 24 şi 31 de grade.

În sudul şi sud-estul teritoriului, vremea va fi călduroasă, disconfortul termic se va menține accentuat, vor fi temperaturi maxime în general între 29 şi 34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități; fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala începând din orele după-amiezii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri cantitățile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi pe areale mai mici 40…50 l/mp. Izolat va cădea grindină și, cu probabilitate mai mare în sud-est, vor fi vijelii. Vântul va avea, local şi temporar, intensificări în majoritatea zonelor, în special asociate averselor. Temperaturile minime vor fi cuprinse, la scara întregii ţări, între 12 și 21 de grade.

Vremea în București se va menține caniculară, cu disconfort termic accentuat, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi noaptea când vor fi intervale de timp cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități; minima termică va fi de 17…19 grade.

Prognoza meteo VINERI. Vremea va fi în general instabilă, iar temperaturile şi disconfortul termic vor diminua şi în regiunile sudice şi estice. Astfel, la nivelul întregii ţări, maximele se vor încadra în general între 24 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul Olteniei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și perioade cu averse şi descărcări electrice – pe arii extinse în jumătatea de nord-est a ţării şi la munte şi pe alocuri în celelalte regiuni. Ploile vor avea și caracter torențial, local cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindină și vijelii. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări la munte şi în vest-sud-vest, dar de scurtă durată şi în restul ţării, asociate averselor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10…11 grade în depresiunile intramontane și 20…21 de grade pe litoral.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru intervalul 28 iunie – 11 iulie. Temperaturi caniculare şi furtuni la început de iulie

Vremea în București. Valorile de temperatură şi disconfortul termic vor diminua considerabil, iar vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări accentuate şi vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu precădere în a doua parte a zilei. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Prognoza meteo SAMBATA. Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor continua să scadă uşor în majoritatea zonelor. În jumătatea de sud-est a ţării, pe parcursul zilei, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice; ploile vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă vor fi pe alocuri însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindină și vijelii. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări la munte şi în sud-vest, dar de scurtă durată şi în restul ţării, asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9…10 grade în depresiunile intramontane și 19…20 de grade pe litoral.

Vremea în București. Valorile de temperatură vor continua să scadă uşor, astfel că maxima va fi de 26…27 de grade, iar minima de 14…16 grade. Pe parcursul zilei, instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta prin perioade cu înnorări, averse, descărcări electrice și posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Noaptea cerul va deveni variabil la senin.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de DUMINICA, LUNI, MARTI

În Țară: În primele două zile, valorile termice vor fi în creştere uşoară, vremea redevenind călduroasă în jumătatea de sud-vest, iar ploi locale vor fi în nordul ţării şi la munte. În ultima zi, vremea se va răcori, în special în regiunile vestice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua în majoritatea zonelor.

În București vremea va fi în încălzire, dar temperaturile maxime nu vor depăşi 30…31 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi în creştere la sfârşitul intervalului.