Prognoza meteo 30 noiembrie. Vreme caldă și ploi la final de noiembrie. Cum va fi vremea la pasada de 1 Decembrie

Vreme caldă de Sfântul Andrei. În vestul, nordul, centrul și estul țării se vor semnala precipitații mixte în zonele montane. În rest vor predomina ploi. Pe alocuri se va forma ceață și vor fi condiții de polei.

29 nov. 2023, 16:09
Prognoza meteo 30 noiembrie. Vreme caldă și ploi la final de noiembrie. Cum va fi vremea la pasada de 1 Decembrie

Prognoza meteo 30 noiembrie. La noapte, valorile de temperatură, mai scăzute decât în intervalul precedent, se vor situa sub mediile multianuale în cea mai mare parte a țării și vor deveni preponderent negative, astfel minimele se vor încadra în general între -10 și 0 grade. Cerul va avea înnorări la munte și în centrul țării, unde izolat vor fi ninsori slabe, iar în rest va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe creste. Izolat se va forma ceață, asociată cu chiciură.

București. Vremea va fi rece pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -5…-2 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Citește și: Un nou ciclon lovește România! Alertă meteo cod portocaliu și galben de ninsori și viscol. Rafalele de vânt vor depăși 100 km/h

Prognoza meteo 30 noiembrie JOI

Valorile de temperatură diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar cele nocturne vor fi mai ridicate decât cele din intervalul precedent. Cerul va fi variabil, mai mult noros la munte, în vestul, nordul, centrul și estul țării. Se vor semnala precipitații mixte în zonele montane și predominant ploi în rest. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate (peste 15…20 l/mp). Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane (rafale de 70…80 km/h), iar la intensități mai mici și pe arii restrânse în vest și în a doua parte a intervalului în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade, iar cele minime în general între 0 și 8 grade. Pe alocuri se va forma ceață și vor fi condiții de polei.

București. Valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar minima de 0…1 grad, mai scăzută în zona preorășenească. Dimineața vor fi condiții de ceață.

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea se va încălzi semnificativ, astfel valorile de temperatură se vor situa cu mult peste mediile multianuale. Cerul va fi noros în regiunile intracarpatice, în nord-est și la munte unde local vor fi precipitații, sub formă de ploaie în zonele joase și mixte în zona montană. Izolat vor mai fi posibile cantități însemnate de apă. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane (rafale de 80…90 km/h), precum și în regiunile vestice și sud-estice, dar la viteze mai mici. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 18 grade, iar minimele în marea lor majoritate între 2 și 12 grade. Pe alocuri se va forma ceață.

București. Valorile de temperatură, în creștere semnificativă față de intervalul precedent, se vor situa peste normele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 15 grade, iar minima va fi de 2…5 grade.

Citește și: Programul paradei de 1 Decembrie. La ce oră încep festivităţile de la Arcul de Triumf

 

Prognoza meteo SÂMBĂTĂ

Valorile de temperatură, mai ales cele diurne, se vor situa în continuare peste mediile multianuale. Cerul va fi variabil, dar se va înnora treptat din orele după-amiezii dinspre regiunile vestice. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și Oltenia și izolat în Muntenia și Moldova, iar la munte vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua în vest și la munte, iar noaptea în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 18 grade, iar cele minime între -5 și 9 grade.

București. Valorile de temperatură vor fi în continuare peste normele specifice perioadei, astfel temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar minima de 8…9 grade. Cerul va fi variabil și mai mult noros în a doua parte a intervalului când va crește probabilitatea pentru ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat ziua și în general moderat noaptea, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea se va răci în toată țara. Cerul va avea înnorări și pe arii restrânse în nord-vest, nord, centru și sud-est, precum și la munte vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, dar local și temporar și în zonele joase cu viteze mai mici. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 și 4 grade.

București. Valorile de temperatură vor marca o scădere semnificativă față de intervalul precedent. Cerul va fi noros și temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 9 grade, iar minima va fi de -1…1 grad.