Prognoza meteo 30 octombrie 2022. Vreme caldă, temperaturi peste medie

Prognoza meteo 30 octombrie 2022. Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu valorile termice peste mediile climatologice specifice datei în toată țara.

29 oct. 2022, 13:22
Prognoza meteo 30 octombrie 2022. Vreme caldă, temperaturi peste medie
Prognoza meteo 30 octombrie 2022. Vreme caldă, temperaturi peste medie

Prognoza meteo 30 octombrie 2022. Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, abaterile cele mai mari față de normele climatologice urmând a se înregistra în regiunile sudice. În interiorul arcului carpatic temporar vor fi nori joși, sau ceață și izolat burniță. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în est, sud-est și la munte, unde pe alocuri va ploua slab; vor fi și condiții de ceață, pe suprafețe mici, dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 grade în Maramureș și Transilvania și 25 de grade în Oltenia, iar cele minime între 6 și 13 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO IARNĂ 2022-2023. Când şi unde va ninge abundent de Crăciun. Vortexul aduce schimbări majore

BUCUREȘTI Vremea va fi frumoasă și mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimă va fi de 7…10 grade.

LUNI Vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii octombrie, îndeosebi în regiunile sudice. În jumătatea de nord a țării, temporar, mai ales în prima parte a zilei și noaptea, vor fi nori joși sau ceață și izolat burniță. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar condiții de ceață vor fi pe suprafețe restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar ziua și în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în zonele cu nori sau ceață persistente și 26 de grade în extremitatea de sud-vest a teritoriului, iar cele minime între 1 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest. BUCUREȘTI Vremea se va menține frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

MARTI Valorile termice vor fi în scădere ușoară comparativ cu cele din intervalul anterior, dar vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit la începutul lunii noiembrie, în special în regiunile sudice și sud-estice. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, iar cele minime între 2 și 13 grade. Cerul va fi variabil, local cu nori joși, stratiformi sau ceață și izolat ploaie slabă și burniță, în prima parte a zilei, în jumătatea de nord a țării. Condiții de ceață vor fi și în jumătatea sudică a teritoriului, însă pe suprafețe mai mici, dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare frumoasă și deosebit de caldă pentru începutul lunii noiembrie. Cerul va fi mai mult senin ziua și variabil noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 6…9 grade.

MIERCURI Vremea se va menține mai caldă decât în mod normal la această dată, în special în regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 14 și 25 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de nord a țării și la munte, unde pe arii relativ restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și izolat în Oltenia. Pe alocuri, în special în sud și în centru, mai ales dimineața și noaptea, va fi ceață. BUCUREȘTI Vremea va fi în general frumoasă și mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, dar avea și înnorări temporare noaptea, însă condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 7…10 grade.

Citeşte şi: Când va cădea prima ninsoare. Temperaturi de vară în pragul iernii. Prognoza actualizată de la ANM

DE JOI PANA SAMBATA Valorile termice se vor situa în continuare peste mediile climatologice specifice perioadei. Local și temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare la mijlocul intervalului și în jumătatea de nord a teritoriului și la munte. În zonele joase de relief, cu precădere în orele dimineților, pe alocuri va fi ceață, posibil asociată cu burniță.