PROGNOZA METEO 31 iulie. Sfârşit de lună cu ploi abundente şi vânt puternic în toată ţara

Duminică vremea va fi instabilă şi cu temperaturi ce vor scădea simţitor în toate regiunile ţării, dar de marţi vom avea din nou parte de o încălzire accentuată, chiar cu accente caniculare în sud.

30 iul. 2022, 16:05
PROGNOZA METEO 31 iulie. Sfârşit de lună cu ploi abundente şi vânt puternic în toată ţara

PROGNOZA METEO 31 iulie. Duminică, vremea va fi în general instabilã în jumãtatea de est a teritoriului, unde vor fi perioade cu înnorãri accentuate, averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi pe arii restrânse grindinã. Pe alocuri ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel cã, mai ales în intervale scurte de timp cantitãţile de apã vor depãşi 25…35 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales pe parcursul zilei, când pe arii restrânse vor fi averse posibil însoţite de descãrcãri electrice, iar vântul va prezenta intensificãri temporare (viteze în general de 45…55 km/h). Temperaturile maxime vor scãdea şi în sud, centru şi est, şi se vor încadra în general între 22 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în partea continentalã a Dobrogei, unde şi indicele temperaturã umezealã (ITU) va mai atinge şi depãşi uşor pragul criric de 80 de unitãţi. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 şi 22 de grade. Spre sfârşitul intervalului, izolat în special în depresiunile intramontane se va semnala ceaţã.

La Bucureşti, duminică, vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice vor fi mai scãzute faţã de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, cu o probabilitate mai mare dimineaţa şi din nou în a doua parte a zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimã va fi de 16…17 grade.

Luni, în ţară, vremea se va ameliora sub aspectul manifestãrilor specifice instabilitãţii atmosferice. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în cea mai mare parte a zonei montane, dar şi în centrul, estul şi sud-estul ţãrii, unde mai ales ziua, local vor fi averse, posibil însoţite şi de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în special pe creste, iar local şi temporar şi în est şi în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 31 de grade, iar cele minime între 9 şi 20 de grade.

La Bucureşti, luni, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare pe parcursul zilei, când vor mai fi condiţii pentru ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimã va fi de 15…18 grade.

Citeşte şi ANM a emis mai multe coduri roşii de fenomene severe pentru judeţele din vestul ţării şi pentru Hunedoara, Vrancea, Cluj. Avertizare cod portocaliu până mâine la 10.00 pentru judeţele din centrul ţării

PROGNOZA METEO. Marţi, în ţară, vremea va fi în general frumoasã dar cãlduroasã îndeosebi în sud-vestul teritoriului. Cerul va fi variabil cu înnorãri temporare mai ales dupã-amiaza şi seara, când cu o probabilitate mai mare în centru, est şi sud-est şi la munte, pe arii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Moldova, Bãrãgan şi Dobrogea, precum şi în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime se vor situa în general între 11 şi 20 de grade.

La Bucureşti, marţi, vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil cu unele înnorãri dupã-amiaza, însã probabilitatea pentru ploi de scurtã duratã va fi redusã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 30…31 de grade, iar cea minimã 17…18 grade, mai scãzutã în zona periurbanã.

Citeşte şi Furtună violentă în Vrancea, un acoperiş a căzut pe maşini VIDEO

Miercuri, în ţară, vremea va fi cãlduroasã în vestul şi sudul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a zilei în zonele de munte şi în regiunile estice şi sud-estice, unde pe arii restrânse se vor semnala averse însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu uşoare intensificãri în est şi în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, iar cele minime în general între 10 şi 20 de grade.

Şi la Bucureşti, miercuri, vremea va fi frumoasã, dar cãlduroasã dupã-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade, transmite ANM.