Prognoza meteo 4 aprilie. Un nou val de căldură în România. Termometrele vor indica până la 30 de grade în zilele următoare

După zilele mai răcoroase și cu intensificări ale vântului, meteorologii anunță un nou episod de încălzire a vremii. Spre finalul săptămânii temperaturile vor crește de la o zi la alta. Un val de aerul tropical va aduce temperaturi de până la 28 de grade mai întâi în vestul țării, apoi aerul cald se va extinde, iar termometrele pot indica până la 30 de grade celsius.

03 apr. 2024, 14:24
Prognoza meteo 4 aprilie. Un nou val de căldură în România. Termometrele vor indica până la 30 de grade în zilele următoare

Prognoza meteo 4 aprilie. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorãri şi ploi local în Crişana, Maramureş şi la munte şi pe arii restrânse în Banat, Transilvania şi în nordul Moldovei. La altitudini foarte mari vor fi şi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade, cu valori mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCURESTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 6…9 grade.

Citește și: Cum va fi vremea în minivacanţa de la începutul lunii mai. Actualizare în timp real de la AccuWeather

 

Prognoza meteo 4 aprilie – JOI

Vremea va fi normalã termic şi în general închisã în nord-vestul, nordul şi centrul ţãrii, unde pe arii relativ extinse va ploua. În celelalte regiuni va fi cald pentru aceastã perioadã, iar cerul variabil, cu unele înnorãri şi pe alocuri ploi. La altitudini mari se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în regiunile sud-sud-vestice şi în cele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade. În cursul nopţii, izolat vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI. Vremea va fi în general frumoasã şi caldã pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, dar condiţii reduse de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã de 6…8 grade.

Citește și: Prognoza meteo 1 – 14 aprilie 2024. Cum va fi vremea în fiecare regiune a țării în următoarele două săptămâni

 

Prognoza meteo VINERI

Valorile termice, în creştere uşoarã în vest şi centru, se vor situa peste cele normale în prima decadã a lunii aprilie în cea mai mare parte a ţãrii; temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade, mai mici în zonele depresionare. Cerul va fi variabil, cu înnorãri ziua când va ploua în nordul şi centrul teritoriului şi pe areale mici în rest. Vor fi mai ales averse, iar izolat se vor semnala descãrcãri electrice. La altitudini foarte mari vor mai fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în prima parte a intervalului la munte, precum şi în zonele joase din vest, sud-vest şi parţial în centru. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI. Vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri ziua, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 20…22 de grade, iar cea minimã va fi de 7…8 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea se va încãlzi în jumãtatea nordicã a ţãrii, iar în rest valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior. Cerul va avea înnorãri temporare şi va ploua slab în nordul, centrul şi estul ţãrii şi doar izolat în celelalte zone. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri mai ales în zona montanã înaltã şi în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade. Noaptea, pe alocuri vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI. Valorile de temperaturã vor fi în continuare peste cele specifice datei, astfel cã maxima termicã se va situa în jurul a 23 de grade, iar minima va fi de 10…12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri noaptea când va creşte probabilitatea de ploi slabe. Vântul va sufla moderat.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi în general frumoasã şi mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã datã în toatã ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a intervalului în regiunile estice şi sud-estice, unde izolat va ploua slab şi vor fi posibile descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare pe parcursul zilei în jumãtatea esticã a teritoriului şi în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor situa în general între 16 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, cu valori mai mici în depresiuni.
BUCURESTI. Vremea va fi frumoasã şi mai caldã decât în mod obişnuit. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 23…24 de grade, iar cea minimã de 7…9 grade.