Prognoza meteo 4 august. Vreme caldă, caniculară în sud, seara se anunţă ploi şi vijelii

Vremea se menţine călduroasă în cea mai mare parte a țării, chiar caniculară în sud şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 36 de grade Celsius. După-amiaza şi seara se vor semnala ploi şi vijelii la munte şi în estul ţării.

03 aug. 2021, 15:58
Prognoza meteo 4 august. Vreme caldă, caniculară în sud, seara se anunţă ploi şi vijelii

Prognoza meteo 4 august. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină, local la munte, în Moldova, în nordul Munteniei şi al Dobrogei şi izolat în restul teritoriului. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la începutul nopții, când vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă se va situa în jurul a 20 de grade.

Prognoza meteo 4 august – MIERCURI

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile sudice și sud-estice pe alocuri va fi caniculă, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, dar, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină local în jumătatea de est a țării și la munte și izolat în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade în Maramureș și nordul Moldovei și 36 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 13 și 23 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

BUCUREȘTI Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil și trecător, mai ales în cursul serii vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 34 de grade, iar cea minimă va fi de 19…22 de grade.

Citeşte şi: COD ROŞU de caniculă în Grecia. Se anunţă temperaturi de 45 de grade

Prognoza meteo JOI

Vremea va deveni călduroasă în toată ţara, în sud și sud-vest va fi caniculă, iar disconfortul termic se va accentua în majoritatea zonelor, însă va creşte şi gradul de instabilitate atmosferică. Începând dinspre vest şi nord-vest și cuprinzând treptat cea mai mare parte a teritoriului, vor fi înnorări accentuate, frecvente descărcări electrice, averse, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi, cu probabilitate mai mare în vestul şi în nordul teritoriului şi la munte, cantităţile de apă vor fi local însemnate. În Dobrogea, fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile doar izolat, în cursul nopţii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 37 de grade, valorile cele mai ridicate fiind de așteptat în regiunile sudice, iar cele minime se vor situa între 13 și 24 de grade.

BUCUREȘTI Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în orele serii şi noaptea când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo 2 – 15 august. Vremea caldă, caniculară în sud, va alterna cu episoade de ploi şi vijelii puternice

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor scădea semnificativ în toată ţara. Cerul va fi temporar noros şi pe arii relativ extinse (exceptând partea de sud-vest a teritoriului) se vor semnala averse şi local descărcări electrice. Fenomenele vor fi mai intense în regiunile estice şi sud-estice, precum și în zonele de munte, unde vor fi posibile vijelii şi grindină. Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va fi moderat, cu intensificări temporare în majoritatea zonelor, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade. ușor mai scăzute în depresiuni.

BUCUREȘTI Valorile termice vor scădea semnificativ, iar temporar înnorările vor fi accentuate. Mai ales în cursul zilei vor fi averse, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va fi călduroasă în vestul și sudul țării, iar în rest se va menține normală din punct de vedere termic pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, când pe arii restrânse în zona montană și în sud-estul teritoriului se vor semnala ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei în regiunile estice și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade, iar cele minime, în general, între 10 și 20 de grade.

BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, iar valorile termice diurne vor crește ușor față de intervalul precedent. Astfel, temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 16…19 grade. Vântul va sufla slab până la moderat.