Prognoza meteo 4 februarie. Ninsori şi viscol la munte, lapoviţă şi polei în zonele de relief mai joase

Vremea se răceşte şi revin ninsorile la munte. În zonele joase vor fi ploi și trecător lapoviță sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 9 grade.

03 feb. 2022, 16:08
Prognoza meteo 4 februarie. Ninsori şi viscol la munte, lapoviţă şi polei în zonele de relief mai joase

Prognoza meteo 4 februarie. La noapte, cerul va prezenta înnorări în vestul, nord-vestul, nordul și centrul țării și doar cu totul izolat mai ales în zonele de munte vor fi ninsori slabe. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -15 și -3 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde va fi ger. Spre dimineață vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -6…-4 grade, mai scăzută în zona periurbană spre -9…-8 grade.

Prognoza meteo 4 februarie VINERI

Cerul va fi variabil în sudul și sud-estul țării, iar în rest vor fi înnorări temporare. Pe parcursul zilei, va ninge slab, în special în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni. Noaptea vor fi mai ales ploi, local în vestul și nord-vestul teritoriului și cu totul izolat posibil în sud-est și mixte în centru, unde probabilitatea de formare a poleiului va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe creste, în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 9 grade, iar cele minime, în general, între -10 și 0 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase, pe spații restrânse se va forma ceață.

București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere ușoară față de ziua precedentă, va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo februarie 2022. Adie vânt de primăvară, ninsori bogate doar la munte

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice se vor situa peste cele normale pentru această dată, mai ales în sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi pe parcursul zilei în vestul, nordul, centrul și estul țării, unde pe arii restrânse vor fi precipitații. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte, iar în zonele joase vor fi ploi și trecător lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona de munte, iar local și temporar și în sud-vest, centru și nord-est. Temperaturile maxime, în creștere în cea mai mare parte a țării, se vor încadra între 3 și 13 grade, iar cele minime, în general, între -6 și 2 grade. Pe arii restrânse se va forma ceață, iar la începutul intervalului vor mai fi condiții de polei.

București. Valorile termice diurne vor fi peste normele climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de -3…0 grade.

Citeşte şi: Se schimbă valabilitatea certificatelor COVID în România. Guvernul va actualiza şi OUG privind implementarea formularului digital de intrare în România

Prognoza meteo DUMINICA

Deşi în scădere uşoară, valorile termice se vor menţine peste cele normale în prima decadă a lunii februarie în cea mai mare parte a ţării. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări în Maramureş şi în zona montană din nordul teritoriului unde izolat vor fi posibile ninsori slabe. Începând de seara, cerul se va înnora în vest şi în nord-nord-vest; în zona Carpaţilor Occidentali, în nordul celor Orientali, în estul Maramureşului și trecător în nordul Moldovei vor predomina ninsorile, pe alocuri moderate cantitativ, în timp ce în Banat, Crişana, vestul Transilvaniei şi al Maramureşului vor fi mai ales ploi şi lapoviţă; izolat vor fi condiţii de polei. Vântul se va intensifica la munte, mai ales în cursul nopţii, cu rafale de peste 80…100 km/h în special în masivele nordice unde zăpada va fi viscolită; în zonele joase de relief vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 11 grade, iar cele minime între -6 și 4 grade, mai scăzute, spre -10 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei. Vor fi condiţii de ceață.

București. Valorile termice diurne se vor menține mai ridicate decât în mod obişnuit pentru prima decadă a lunii februarie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad, mai coborâtă în zona periurbană.

Prognoza meteo LUNI

Regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări mai persistente la munte, în nord, în vest şi în centru unde precipitaţiile vor fi frecvente şi local moderate cantitativ; în zonele montane şi submontane vor predomina ninsorile, iar în zonele mai joase de relief din Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi Moldova vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. În sud şi în sud-est cerul va fi temporar noros, iar precipitaţii slabe, mai ales ploi, se vor semnala pe alocuri în Oltenia şi izolat în Muntenia şi Dobrogea. Vântul va prezenta intensificări cu rafale de 70…90 km/h în zona montană înaltă, unde zăpada va fi viscolită şi temporar, în general cu 40…50 km/h, şi în restul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 12 grade, iar cele minime între -6 și 3 grade.

București. Valorile termice se vor situa în continuare peste mediile multianuale ale perioadei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări, de 35…45 km/h, pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.