Prognoza meteo 4 ianuarie. Vremea se răceşte, nebulozitate stratiformă! Vin ploi şi ninsori în weekend

După zilele cu temperaturi de primăvară, vremea începe să se răcească. Miercuri, termometrele nu vor indica mai mult de 11 grade Celsius şi vor fi condiții de burniță sau ploaie slabă. Spre sfârşitul săptămânii îşi fac din nou apariţia şi ninsorile.

03 ian. 2023, 15:50
Prognoza meteo 4 ianuarie. Vremea se răceşte, nebulozitate stratiformă! Vin ploi şi ninsori în weekend

Prognoza meteo 4 ianuarie. La noapte, valorile termice se vor menține peste mediile climatologice, astfel minimele vor fi cuprinse între 0 și 7 grade. Nebulozitatea va fi persistentă în vest, centru, nord și nord-est unde local se vor semnala ploi slabe sau burniță. În zona montană înaltă, trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În regiunile sudice și sud-estice, cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre dimineață, dar numai cu totul izolat vor fi posibile ploi. În zonele joase de relief pe alocuri se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și în sud-vestul Olteniei.

București. Cerul va fi variabil, iar mai ales spre dimineață se va forma ceață sau nebulozitate stratiformă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă, mai ridicată decât în mod obișnuit, va fi de 2…4 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Ciclonul arctic dă târcoale României. Ninge la munte, iar temperaturile reclamă palton, fular, mănuşi şi vin fiert!

 

Prognoza meteo 4 ianuarie – MIERCURI

Vremea se va răci îndeosebi în regiunile extracarpatice, dar valorile termice se vor situa în continuare peste mediile multianuale. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 11 grade, cu valori mai ridicate în vestul Olteniei și sudul Banatului până la 14 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 6 grade. Cerul va prezenta înnorări în cea mai mare parte a țării și se vor semnala ploi slabe sau burniță, pe parcursul zilei, local în sudul Transilvaniei și nordul Munteniei și numai cu totul izolat în celelalte regiuni, iar noaptea în special în nord-vestul teritoriului. În zonele joase de relief pe alocuri se va semnala ceață. În zona de munte, ziua vor fi ploi pe arii restrânse și doar pe creste precipitații mixte, iar noaptea în nordul Carpaților Orientali, treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă. Vântul se va intensifica treptat la munte, astfel că pe parcursul nopții în zona înaltă din Carpații Orientali și din Munții Apuseni, rafalele vor depăși 90…100 km/h, iar în rest va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări spre finalul intervalului în nord-vest și în sud-est.

București. Vremea se va răci față de zilele precedente, însă valori termice se vor situa peste mediile multianuale. Cerul va fi mai mult noros, iar pe parcursul zilei vor fi condiții de burniță sau ploaie slabă. Dimineața și noaptea probabilitatea de formare a ceții va fi ridicată. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo pe două săptămâni. Nu scăpăm de iarnă, când vin ninsorile şi gerul în România

 

Prognoza meteo JOI
Vremea va fi vântoasă în cea mai mare parte a țării, dar mai ales la munte, unde vor fi rafale de 60…90 km/h, iar în zona înaltă va sufla tare cu peste 100…120 km/h. În zonele joase de relief vor fi viteze în general de 40…60 km/h. Cerul va deveni variabil în regiunile sudice, iar în rest vor fi înnorări temporare și pe arii relativ extinse va ploua. În nordul Carpaților Orientali va fi viscol, cu vizibilitate ce se va reduce semnificativ, iar în restul masivelor montane, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala pe arii mai restrânse doar pe creste (în general la altitudini mai mari de 1700 m). Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât cele normale perioadei, cu maxime ce se vor încadra între 5 și 15 grade și minime între 1 și 7 grade. În primele ore ale intervalului, local în sud și sud-est și izolat în rest va mai fi ceață.

București. Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va prezenta înnorări pe parcursul zilei, iar noaptea va fi variabil. Vântul va sufla moderat, temporar cu ușoare intensificări (rafale de 35…45 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade. La începutul intervalului vor fi condiții de ceață.

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea se va răci în nord, centru și nord-est, dar și la munte, însă valorile termice se vor menține în general peste mediile climatologice specifice datei; în aceste zone, vor fi înnorări și temporar precipitații slabe -predominant ninsori în cele montane, mixte în cele submontane, iar noaptea și în extremitatea nordică a teritoriului și predominant ploi la altitudini joase. În restul țării, vremea va fi mult mai caldă decât normal pe parcursul zilei, dar noaptea se vor înregistra temperaturi semnificativ mai mici față de perioada anterioară; cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe spații mici ploi trecătoare, cu precădere ziua. Izolat vor fi condiții de polei, cu probabilitate mai mare în Transilvania și în Moldova. Vântul va avea intensificări în special ziua la munte, cu rafale de 80…90 km/h pe crestele Carpaților Meridionali și va fi transport de zăpadă, dar local și în nord-est (izolat și trecător cu viteze de 65…70 km/h), în centru și în sud-vest și pe spații mici în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 3…4 grade în nordul Moldovei și izolat în Maramureș și în Transilvania și 12…14 grade în sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse în general între -4 și 2 grade. Izolat se va semnala ceață, mai ales noaptea în sudul teritoriului.

București. Valorile termice diurne vor fi cu mult mai ridicate decât normele climatologice, însă noaptea se vor înregistra temperaturi semnificativ mai mici decât în perioada anterioară; astfel, maxima va fi de 12…13 grade, iar minima de -1…0 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla moderat. În cursul nopții, trecător se poate forma ceață.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele obișnuite în prima decadă a lunii ianuarie în aproape toată țara; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 11 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între -4 și 4 grade. În nordul, centrul și nord-estul țării vor fi înnorări temporare și, mai ales în prima parte a intervalului, pe alocuri vor fi precipitații slabe, mixte, iar la munte ninsori. În celelalte zone, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua, dar probabilitate redusă pentru precipitații, iar noaptea în sud și sud-est se va forma nebulozitate stratiformă. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu ușoare intensificări pe crestele montane. Se va semnala ceață -izolat dimineața și pe alocuri în timpul nopții, cu probabilitate mai mare în sud și în centru.

București. Regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele obișnuite în prima decadă a lunii ianuarie, cu o maximă de 8…9 grade și o minimă de -2…0 grade. Cerul va fi variabil ziua, apoi va crește probabilitatea de a se forma ceață sau nebulozitate de plafon jos. Vântul va sufla slab până la moderat.