PROGNOZA METEO. Ciclonul arctic dă târcoale României. Ninge la munte, iar temperaturile reclamă palton, fular, mănuşi şi vin fiert!

Temperaturile se vor situa peste medie în aproape toată luna ianuarie, se arată în prognoza pe patru săptămâni publicată astăzi de Administrația Națională de Meteorologie. Totuşi, în câteva zile, se aşteaptă precipitaţii sub formţă de ploi, lapoviţă, dar şi ninsori mai consistente.

03 ian. 2023, 11:12
PROGNOZA METEO. Ciclonul arctic dă târcoale României. Ninge la munte, iar temperaturile reclamă palton, fular, mănuşi şi vin fiert!

Prognoza meteo anunţă că vremea se răcește ușor și apar șanse de ninsori. Începând de marți, vremea se va răci ușor în vestul și nordul țării, iar sfârșitul de săptămână va aduce o scădere a temperaturilor în mare parte din țară. Săptămâna următoare ar putea reveni chiar și ninsorile în zonele de munte.

Începând de marți, 3 ianuarie, temperaturilor vor scădea ușor în vestul și nordul țării, însă vor rămâne peste media normală pentru această perioadă a anului, vremea fiind în general blândă. Vor apărea ploi în vestul și în nordul țării, și în Transilvania, precum și câteva ninsori în zonele înalte de munte, anunţă meteoradar.ro

Posibile ninsori în data de 11 ianuarie, potrivit modelului de calcul european, ECMWF

Sfârșitul acestei săptămâni și începutul următoarei vor aduce o răcire ușoară a vremii în toată țara, însoțită de posibile ninsori în zonele de munte, potrivit datelor actuale oferite de modelul european de calcul ECMWF. Săptămâna următoare se anunță ploi și sunt posibile chiar ninsori pe arii mai extinse, în special în nordul țării.

Tendința meteo se poate schimba, așa că vă recomandăm să urmăriți tendința pe 14 zile de pe prima pagină a aplicației noastre meteo pentru a vedea evoluția vremii în următoarea perioadă și cele mai recente actualizări ale datelor meteo.

2 ianuarie a fost cea mai caldă zi de ianuarie din istoria măsurătorilor

2 ianuarie a fost cea mai caldă zi de ianuarie din istoria măsurătorilor înregistrate la 17 staţii meteo din ţară, potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Facebook a organizaţiei Severe Weather Alert – România, care citează date ale Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo pe două săptămâni. Nu scăpăm de iarnă, când vin ninsorile şi gerul în România

Temperatura cea mai ridicată a fost înregistrată la Pătârlagele, unde s-au înregistrat 21,3 grade Celsius. Totodată, la 3 staţii meteorologice s-au depăşit recordurile stabilite pe parcursul zilei de duminică.

Astfel, la Pătârlagele s-au înregistrat 21,3°C (record anterior: 20°C), la Târgovişte: 21,2°C (record anterior: 20,2°C), la Câmpina: 20,8°C (record anterior: 20,6°C), la Piteşti: 20,2°C (record anterior: 19,4°C), la Câmpulung Muscel: 18,8°C (record anterior, stabilit duminică: 18,3°C), la Titu: 18,5°C (record anterior: 17,8°C), la Piatra Neamţ: 18,0°C (record anterior, stabilit duminică: 17,9°C), la Bisoca: 17,3°C (record anterior: 16,9°C), la Bucureşti Băneasa: 17,2°C (record anterior: 17,1°C), la Roman: 16,6°C (record anterior: 15,6°C), la Sinaia 1.500 m: 16,4°C (record anterior: 14,3°C), la Fundata: 14,9°C (record anterior: 14,4°C), la Cuntu: 13,6°C (record anterior, stabilit duminică: 12,4°C), la Semenic: 13,6°C (record anterior: 13,0°C), la Penteleu: 12,5°C (record anterior: 12°C), la Poiana Stampei: 10,6°C (record anterior: 10,4°C), la Bâlea Lac (2.071 metri altitudine): 8,3°C (record anterior: 8°C).

Noul an a venit cu temperaturi-record pentru această perioadă a anului. Este mult mai cald decât în mod obișnuit, iar temperaturile aduc aminte mai degrabă de o zi de primăvară decât de mijlocul iernii. Sâmbătă au fost înregistrate recorduri în 50 de stații meteo monitorizate. Meteorologul Diana Giurgiu a precizat că am avut cea mai caldă zi de 31 decembrie.

Elena Mateescu anunţă că se schimbă anotimpurile în România. Când loveşte ciclonul arctic la Bucureşti!

Prognoza meteo ianuarie 2023. Abia la finalul lunii temperaturile vor intra în normalul perioadei

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 2 – 30 ianuarie 2023. Temperaturile se vor situa peste medie în aproape toată luna ianuarie, se arată în prognoza pe patru săptămâni publicată marţi de Administrația Națională de Meteorologie.

Săptămâna 02.01.2023 – 09.01.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Excepție va face nordul extrem al țării, unde cantitățile de precipitații vor fi local excedentare.

Săptămâna 09.01.2023 – 16.01.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile vestice, sud-vestice și local în cele estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

ANM-Prognoza-4-saptamani-230103071819

Săptămâna 16.01.2023 – 23.01.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.