Prognoza meteo 4 mai 2023. Vremea se răcește în mare parte din țară. Meteorologii nu au deloc vești bune

Meteorologii anunță că vremea se va răci, joi, 4 mai în mare parte din țară. Cerul va fi temporar noros în majoritatea regiunilor, iar în unele zone va ploua temporar pe arii relativ extinse. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade, iar în Crișana și Maramureș sunt așteptate valori termice de până la 23 de grade.

03 mai 2023, 15:12
Prognoza meteo 4 mai 2023. Vremea se răcește în mare parte din țară. Meteorologii nu au deloc vești bune
Prognoza meteo 4 mai 2023. Vremea se răcește în mare parte din țară. Meteorologii nu au deloc vești bune

Prognoza meteo 4 mai 2023, în țară

Vremea se va răci, iar mai ales în regiunile sudice și estice valorile termice diurne se vor situa sub mediile multianuale. Cerul va fi temporar noros în vest, nord-vest și parțial în centru, iar în rest nebulozitatea va fi mai persistentă. Temporar va ploua îndeosebi pe parcursul zilei, pe arii relativ extinse în regiunile sudice și în zona montană și pe alocuri în rest. Ploile vor fi și sub formă de aversă, trecător pot fi însoțite de descărcări electrice, iar la altitudini mari (peste 1800 m) vor fi și precipitații slabe mixte. Spre sfârșitul intervalului cerul va deveni variabil în cea mai mare parte a țării, iar pe arii restrânse se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări în sudul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade, izolat mai ridicate în Crișana și Maramureș până spre 23 de grade, iar cele minime în general între 3 și 10 grade.

Citește și Prognoza meteo pentru luna mai: Vreme haotică, cu oscilaţii mari între soare arzător şi furtuni violente

Prognoza meteo 4 mai 2023, București

Vremea se va răci, astfel că valorile termice diurne se vor situa sub mediile multianuale. Cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei când trecător va ploua slab, iar noaptea se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua (viteze de până la 35…40 km/h). Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Prognoza meteo 5 mai 2023, vineri, în țară

Vremea se va încălzi din nou în sudul, estul și centrul țării, iar în vest și nord-vest nu vor fi variații semnificative față de ziua precedentă, astfel valorile termice în marea lor majoritate vor fi apropiate de normalul climatologic specific pentru începutul lunii mai. Cerul va fi variabil în regiunile vestice și va prezenta înnorări temporare în rest. Se vor semnala ploi slabe de scurtă durată, local la munte și izolat în sud, centru și nord-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade în nordul Moldovei și în Deltă și 23 de grade în Banat și vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 4 și 12 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo 5 mai 2023, vineri, în București

Vremea se va încălzi din nou, astfel că valorile termice se vor apropia de normalul climatologic al datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi după-amiaza și din nou spre sfârșitul nopții, însă probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar minima de 8…11 grade.

Prognoza meteo 6 mai 2023, sâmbătă, în țară

Vremea va deveni răcoroasă în cea mai mare parte a Moldovei, în estul Transilvaniei și în Dobrogea, iar în celelalte regiuni valorile termice se vor situa în jurul celor normale în această perioadă. Ziua, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în estul și sudul teritoriului, precum și la munte, dar numai pe arii restrânse va ploua îndeosebi în zona deluroasă a Olteniei și Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și în Munții Banatului. Seara și noaptea nebulozitatea se va extinde, iar probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în nord-vestul, nordul și centrul țării. Ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi posibile descărcări electrice, iar spre sfârșitul intervalului în zona montană înaltă vor fi precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, pe parcursul zilei în sud-estul teritoriului, iar noaptea în special în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 6 mai 2023, sâmbătă, în București

Vremea va fi în general frumoasă, cu temperaturi apropiate de cele specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar minima de 8…9 grade.

Citește și Prognoza meteo pe regiuni. Oscilaţii mari de temperatură şi rocadă de zile însorite cu după amieze mohorâte