Prognoza meteo 4 martie. Vremea de primăvară cu temperaturi de până la 19 grade, apoi se răceşte

Vremea va continua să se încălzească joi, ajungând până la temperaturi de până la 19 grade Celsius. De vineri, temperaturile scad la început în nord-vestul şi în nordul ţării, apoi şi în rest şi va ploua.

03 mart. 2021, 17:53
Prognoza meteo 4 martie. Vremea de primăvară cu temperaturi de până la 19 grade, apoi se răceşte

Prognoza meteo 4 martie. La noapte cerul va fi mai mult senin, dar pe arii restrânse, din a doua parte a intervalului, în zonele joase de relief îndeosebi din centru, sud și est va fi ceață și nebulozitate stratiformă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile minime se vor situa între -5 și 4 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -7 grade.

BUCUREȘTI Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 1…2 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul valorii de -2 grade. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 4 martie. JOI, vremea va continua să se încălzească, astfel încât va deveni deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în regiunile nordice, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe, iar în zona montană aferentă, precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi în zona înaltă, iar trecător și cu viteze mai mici, ziua, în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 10 și 19 grade, iar cele minime între -6 și 6 grade. Mai ales dimineața, în zonele joase, pe alocuri se va semnala ceaţă.

BUCUREȘTI Valorile termice diurne vor continua să crească ușor, astfel încât vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, mai scăzută în zona preorășenească până spre -1…0 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo VINERI

În nord-vestul şi în nordul ţării se va răci accentuat, dar în celelalte regiuni valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări persistente și precipitații ziua în jumătatea de nord-vest, iar noaptea în special în sudul și centrul teritoriului. La început vor predomina ploile, apoi local se vor transforma în lapoviță și ninsoare. La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte va sufla tare, cu rafale de peste 80…90 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 6 grade. Mai ales dimineața, pe alocuri vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Vremea se va menţine deosebit de caldă, cu o maximă a temperaturii aerului de 16…17 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul nopții, când se vor semnala precipitații sub formă de ploaie şi foarte probabil, spre sfârșitul intervalului, lapoviţă și ninsoare. Vântul va avea temporar intensificări, cu rafale ce pot atinge 40…50 km/h. Minima termică va fi de 2…4 grade.

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va deveni rece pentru prima decadă a lunii martie în cea mai mare parte a ţării, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 7 grade, uşor mai ridicate în extremitatea de sud-vest. Cerul va fi noros în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi cea submontană aferentă unde va ninge moderat cantitativ şi se va mai depune strat de zăpadă, dar şi în sudul teritoriului unde local vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, iar în centru şi în est izolat va fulgui. Vântul va avea intensificări (ce vor amplifica senzaţia de rece) în zona montană, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depăşi 80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada şi locale şi temporare şi în zonele joase de relief, cu precădere din sudul, estul şi centrul teritoriului, cu viteze ce vor atinge izolat 50…60 km/h. În cursul nopţii, precipitaţiile se vor semnala pe spaţii mici, cerul va deveni treptat variabil şi vântul va diminua considerabil, însă va fi mult mai rece decât normal în majoritatea zonelor; temperaturile minime vor fi cuprinse între -10 și 0 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -13 grade. Izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI Valorile termice vor fi semnificativ mai scăzute decât cele din intervalul precedent, vremea devenind rece pentru această perioadă a anului; temperatura maximă se va situa în jurul a 4 grade, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorări, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va sufla în general moderat. Noaptea, cerul va deveni variabil, iar vântul slab.

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea se va ameliora ca aspect, dar va fi rece mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi parţial noros ziua în regiunile sudice şi variabil la senin în restul timpului şi al teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 grade în depresiunile intramontane şi 0 grade pe litoral. Pe arii restrânse va fi ceață.

BUCUREȘTI Vremea se va ameliora, dar va fi rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi parţial noros ziua, apoi se va însenina, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât în ziua precedentă, va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.