Prognoza meteo 4 noiembrie. Vreme caldă în sud cu temperaturi de până la 23 de grade, ploi şi vânt puternic în vest şi la munte

Dacă în sudul şi estul ţării vremea continuă să se încălzească, în vest, sud-vest şi în Carpaţii Meridionali vor fi ploi, iar vântul va sufla cu putere.

03 nov. 2021, 14:43
Prognoza meteo 4 noiembrie. Vreme caldă în sud cu temperaturi de până la 23 de grade, ploi şi vânt puternic în vest şi la munte

Prognoza meteo 4 noiembrie. La noapte, în vestul și nord-vestul țării, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali cerul va fi noros, iar pe arii în general restrânse, temporar va ploua slab. În restul zonelor, cerul va fi mai mult senin la începutul intervalului, apoi local vor fi nori joși sau ceață, asociată pe suprafețe mici cu burniță. Vântul va avea intensificări în zona Carpaților Meridionali și Occidentali, cu rafale în general de 60…80 km/h, iar la alitudini mari, în masivele sudice se vor depăși 90…100 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze de 55…70 km/h vor fi și în județul Caraș-Severin, apoi până spre dimineață, acesta se va intensifica treptat și în restul Banatului și în Crișana. În celelalte regiuni vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa peste cele normale în toată țara și vor fi cuprinse, în general, între 3 și 13 grade.

București. Cerul va fi mai mult senin în prima parte a intervalului, apoi vor fi nori de nivel jos și posibil ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă, mai ridicată decât în mod normal, va fi de 7…8 grade, potrivit ANM.

Prognoza meteo 4 noiembrie – JOI

În vestul și nord-vestul țării vor fi înnorări, va ploua și posibil vor fi și descărcări electrice. Ploile se vor semnala ziua pe suprafețe în general restrânse, iar noaptea acestea se vor extinde treptat și vor fi moderate cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…40 l/mp, cu precădere în Banat și în sudul Crișanei. În restul teritoriului, în prima parte a zilei și din nou noaptea, local vor fi nori joși sau ceață, iar în restul intervalului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona Carpaților Meridionali și Occidentali cu viteze în general de 60…80 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, va sufla cu peste 90…100 km/h, iar în prima parte a intervalului, și în regiunile vestice cu rafale de 55…70 km/h, și local în cele nordice, centrale și estice cu viteze de 45…55 km/h. Valorile termice, în creștere față de ziua anterioră se vor situa în marea lor majoritate peste cele normale datei, caracterizând pe parcursul zilei o vreme deosebit de caldă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 14 grade.

București. Valorile termice vor continua să crească, situându-se peste cele normale datei. În prima parte a zilei și din nou noaptea vor fi nori joși și posibil ceață, iar în restul intervalului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi deosebit de caldă în jumătatea sud-estică a țării, iar în rest, valorile termice, deși în scădere față de intervalul anterior se vor situa în jurul celor normale datei. Cerul va avea înnorări și va ploua în vestul, centrul și nordul țării, iar cantitățile de apă vor depăși local 10…15 l/mp și pe suprafețe mici 20 l/mp. În restul teritoriului, în primele ore ale zilei și din nou, cu o probabilitate mai mare din a doua parte a nopții, local vor fi nori de nivel jos și posibil ceață, iar în restul intervalului, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în masivele sudice, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste, iar ziua local și în Dobrogea, cu viteze mult reduse. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 25 de grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în zona subcarpatică a Olteniei și Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade, ușor mai mari pe litoral.

București. Vremea va continua să se încălzească devenind deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, exceptând primele ore ale intervalului și a doua parte a nopții când vor fi nori de nivel jos și posibil ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo COD GALBEN de vânt puternic pentru 15 judeţe, apoi ploi

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea se va răci față de ziua precedentă și în regiunile din jumătatea sud-estică a țării, urmând astfel a se înregistra valori termice, în marea lor majoritate în jurul celor normale datei. Cerul a fi variabil, cu înnorări în general persistente în centru, sud și sud-est, unde pe suprafețe restrânse, trecător se vor semnala ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 9 grade. Dimineața, pe arii restrânse va fi ceață.

București. Vor fi nori de nivel jos în cea mai mare parte a intervalului și trecător posibil se va semnala burniță. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în scădere față de ziua precedentă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 8…9 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi: Un val de aer polar va lovi România. Când se schimbă vremea

Prognoza meteo DUMINICA

Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul intervalului în regiunile sudice și sud-estice, iar noaptea local în cele sud-vestice și nordice- unde pe arii restrânse, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 15 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, dar și ușor mai ridicate pe litoral.

București . Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.