Prognoza meteo 5 – 6 martie. Vreme rece cu ploi şi ninsori în România sâmbătă. De duminică temperaturile scad şi mai mult

Vremea se menţine rece în România la sfârşit de săptămână. Sâmbătă se aşteaptă ninsori în Moldova și la munte, precipitaţii mixte în Transilvania și în zona deluroasă a Munteniei, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. Temperaturile maxime se vor situa între 1 și 9 grade. De duminică temerpaturile scad şi mai mult.

04 mart. 2022, 15:17
Prognoza meteo 5 – 6 martie. Vreme rece cu ploi şi ninsori în România sâmbătă. De duminică temperaturile scad şi mai mult

Prognoza meteo 5 martie. La noapte, în nordul și centrul teritoriului nebulozitatea va persista în cea mai mare parte a intervalului, iar în rest cerul va fi temporar noros. Local în Transilvania și izolat în Maramureș vor predomina ninsorile, în Moldova și nordul Munteniei, pe suprafețe mici vor fi precipitații slabe, mixte, dar în celelalte regiuni doar izolat vor fi ploi slabe sau lapoviță. În zonele montane va ninge, iar stratul nou depus va fi pe alocuri mai consistent îndeosebi în Carpații Meridionali. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -5 și 0 grade. În zonele joase de relief, izolat se va semnala ceață.

București. Cerul va fi temporar noros, iar trecător vor fi condiții pentru precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi în jurul a 0 grade.

Prognoza meteo 5 martie – SAMBATA

În Țară

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi pe parcursul zilei, când vor fi precipitaţii slabe, local în zonele de munte și pe alocuri în centrul, sudul și nord-estul țării și doar izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în Moldova și la munte, mixte în Transilvania și în zona deluroasă a Munteniei, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. Vântul va sufla slab şi moderat, în prima parte a intervalului cu uşoare intensificări în regiunile estice, iar noaptea în Banat, Oltenia și sud-vestul Munteniei, unde se vor atinge viteze, în general, de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 1 și 9 grade, cele mai ridicate fiind în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 2 grade. În special dimineața, izolat se va forma ceaţă și vor fi condiții de polei.

București. Cerul va avea înnorări îndeosebi pe parcursul zilei, însă probabilitatea pentru precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad, potrivit ANM.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO LUNARĂ. Vreme rece pentru luna martie, nu scăpăm de ninsori şi viscol

Prognoza meteo DUMINICA

În Țară

Valorile termice diurne vor marca o scădere față de intervalul anterior în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice, cu maxime ce se vor încadra de la 0 până spre 8…9 grade în nord-vest. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil în centru și nord-vest și mai mult noros în celelalte zone, cu precipitații slabe, mixte, local în Banat și Oltenia și izolat în rest. Noaptea, nebulozitatea va persista în majoritatea regiunilor și îndeosebi în jumătatea de sud-vest a teritoriului vor fi precipitaţii predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-vestice și sudice, cu precădere în prima parte a intervalului. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -7 şi 0 grade.

București

Vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros, iar noaptea se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

Citeşte şi: Prognoza METEO martie 2022. Luna începe cu vreme de iarnă şi se termină cu temperaturi de vară

Prognoza meteo LUNI

În Țară

Vremea va fi în general închisă şi rece pentru prima decadă a lunii martie în toată ţara. În majoritatea zonelor, temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare, dar în timpul zilei, mai ales în sud şi sud-vest, şi lapoviţă sau ploaie. La munte va ninge local moderat cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat şi trecător cu unele intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 5 grade, iar cele minime între -7 și 2 grade. Izolat, în special noaptea, vor fi condiţii de ceață.

București

Vremea se va menţine rece și predominant închisă. Temporar, cu precădere seara şi noaptea, se vor semnala precipitații mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 0 grade.

Prognoza meteo MARTI

În Țară

Vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an. Înnorările vor fi mai persistente în centru şi în sud, unde precipitațiile se vor semnala pe arii relativ extinse, iar în restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, cu precipitaţii pe spaţii mai mici. În general vor predomina ninsorile, însă, cu precădere ziua, trecător vor fi şi ploi sau lapoviţă. În cea mai mare parte a zonei montane, dar în special în Carpaţii Meridionali, va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu unele intensificări îndeosebi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 5 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade, posibil mai scăzute în depresiunile intramontane. Izolat vor fi condiţii de ceață.

București

Va fi în continuare o vreme rece şi în general închisă. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.