Prognoză meteo 5 august 2021. Caniculă în toată România. Meteorologii trag semnalul de alarmă!

Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, în Oltenia și Muntenia va fi caniculă, iar disconfortul termic se va accentua și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în jumătatea de sud-est și pe arii restrânse în restul teritoriului.

04 aug. 2021, 22:26
Prognoză meteo 5 august 2021. Caniculă în toată România. Meteorologii trag semnalul de alarmă!

Prognoză meteo 5 august 2021. În același timp va creşte şi gradul de instabilitate atmosferică, la început în vest, apoi și în celelalte regiuni. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, intensificări ale vântului ce vor depăși 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăși pe intervale scurte de timp sau prin acumulare 20…40 l/mp și izolat 50 l/mp.

Prognoză meteo 5 august 2021. Meteorologii trag semnalul de alarmă

Prognoză meteo 5 august 2021 Excepție va face Dobrogea, unde astfel de fenomene vor fi posibile doar noaptea, pe spații mici. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 38 de grade, valorile cele mai ridicate fiind de așteptat în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 13 și 25 de grade. BUCUREȘTI Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil, cu dezvoltări noroase convective mai ales în orele serii, ce vor determina intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și posibil vijelie și grindină. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

La noapte – Cerul va fi variabil, iar în prima parte a intervalului vor mai fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, local în est și sud-est și izolat la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor, iar din a doua parte a nopții în sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile minime se vor situa între 12 și 24 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni. BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, probabilitatea de ploaie redusă, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 19…22 de grade.

JOI Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, în Oltenia și Muntenia va fi caniculă, iar disconfortul termic se va accentua și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în jumătatea de sud-est și pe arii restrânse în restul teritoriului. În același timp va creşte şi gradul de instabilitate atmosferică, la început în vest, apoi și în celelalte regiuni. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, intensificări ale vântului ce vor depăși 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăși pe intervale scurte de timp sau prin acumulare 20…40 l/mp și izolat 50 l/mp. Excepție va face Dobrogea, unde astfel de fenomene vor fi posibile doar noaptea, pe spații mici. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 38 de grade, valorile cele mai ridicate fiind de așteptat în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 13 și 25 de grade. BUCUREȘTI Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil, cu dezvoltări noroase convective mai ales în orele serii, ce vor determina intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și posibil vijelie și grindină. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

VINERI Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor scădea semnificativ în toată ţara. Cerul va fi temporar noros şi pe arii relativ extinse (exceptând partea de sud-vest a teritoriului) se vor semnala averse şi local descărcări electrice. Fenomenele vor fi mai intense în regiunile estice şi sud-estice, precum și în zonele de munte, unde vor fi posibile vijelii şi grindină. Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va fi moderat, cu intensificări temporare în majoritatea zonelor, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni. BUCUREȘTI Valorile termice vor scădea semnificativ, iar temporar înnorările vor fi accentuate. Mai ales în cursul zilei vor fi averse, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

SAMBATA Valorile termice diurne vor fi în creştere uşoară, dar se vor menţine agreabile în majoritatea zonelor, doar în Oltenia şi sudul Munteniei urmând a fi local o vreme călduroasă. Ca aspect, va predomina cerul variabil; la începutul zilei fenomene de instabilitate vor mai fi posibile local în extremitatea de sud-est a ţării, iar ploi slabe, de scurtă durată se vor semnala izolat în Maramureş şi la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei în Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei, dar şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade, mai mici în depresiunile Carpaţilor Orientali. La sfârşitul nopţii, izolat, în special în zonele depresionare, se va forma ceaţă. BUCUREȘTI Vremea va fi frumoasă, dar călduroasă după-amiaza când temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 15…18 grade.

DUMINICA Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile sud-vestice va fi caniculă şi disconfort termic relativ ridicat. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări seara şi noaptea în vestul teritoriului unde va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 36 de grade, iar cele minime între 13 și 23 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. La sfârşitul nopţii vor fi condiţii de ceaţă, în special în zonele depresionare. BUCUREȘTI Vremea va fi călduroasă, cu temperaturi în creştere uşoară. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade, mai coborâtă în zona periurbană. DE LUNI PANA MIERCURI Vremea va fi călduroasă, caniculară în prima zi în jumătatea de sud-vest a ţării, apoi local în Oltenia şi Muntenia. Vor fi perioade cu fenomene de instabilitate atmosferică, în prima zi în vest, în nord şi în centru, ulterior local şi în restul teritoriului.

Citeşte şi: Prognoza meteo 2 – 15 august. Vremea caldă, caniculară în sud, va alterna cu episoade de ploi şi vijelii puternice
 


loading...