PROGNOZA METEO. Vreme caldă, cu temperaturi maxime de până la 33 grade, dar şi ploi

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine caldă în mare parte din ţară la începutul săptămânii viitoare. Meteorologii anunţă temperaturi maxime de până la 33 de grade Celsius. Spre seară îşi fac apariţia şi ploile. 

RomaniaTV.net
04 oct. 2020, 10:57
PROGNOZA METEO. Vreme caldă, cu temperaturi maxime de până la 33 grade, dar şi ploi

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și mai ales seara și noaptea vor fi averse și descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, Transivaniei și local în Moldova. În restul teritoriului cerul va fi variabil și astfel de fenomene se vor semnala izolat. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. Vor fi condiții de
grindină. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste (rafale de peste 85…95 km/h), iar local și temporar și în rest, mai ales în vest și în est (rafale în general de 45…55 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în nordul litoralului și 33 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade. În zonele joase, dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI
Vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

 

PROGNOZA METEO MARTI

ÎN ȚARĂ
Vremea se va răcori îndeosebi în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării, unde se va apropia de normalul termic al datei. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și pe arii relativ extinse vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Pe suprafețe mici cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări în regiunile estice, sud-estice și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 19 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și 19 grade în nordul litoralului.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată, deși valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior. Cerul va fi temporar noros, iar după-amiaza și noaptea vor fi intervale cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

 

PROGNOZA METEO MIERCURI

ÎN ȚARĂ
Pe parcursul zilei, în vestul şi nord-vestul țării vor fi valori termice în jurul celor normale datei, în timp ce în restul zonelor vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru prima decadă a lunii octombrie; cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar în sud, centru şi est, precum şi la munte pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Noaptea, regimul termic va fi caracterizat de valori peste mediile multianuale, cerul va fi mai mult noros, iar ploile se vor semnala pe arii relativ extinse în jumătatea de vest şi local în restul teritoriului. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și cu caracter local şi temporar în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 27 de grade, iar cele minime între 9 și 19 grade.

BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal în prima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și, mai ales după-amiaza și noaptea, vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

 

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor fi în scădere în toate regiunile, dar cu precădere în vest, centru şi nord, unde vremea va deveni răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sudul şi în estul ţării, dar şi în zonele montane şi în nord-vest; va ploua moderat cantitativ în Dobrogea, în Maramureş şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în restul zonei montane, în Muntenia, Moldova, Transilvania şi sudul Olteniei pe spaţii restrânse vor fi ploi slabe. Vântul va sufla tare la munte, în special pe creste și va avea intensificări locale şi temporare şi în celelalte zone, în special în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în Maramureş şi 24 de grade în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 grade în depresiuni și 14 grade pe litoral. Mai ales noaptea, pe alocuri se va semnala ceaţă.

BUCUREȘTI
Deși în scădere uşoară, valorile termice se vor situa în continuare peste normele climatologice ale perioadei. Cerul va avea înnorări la începutul zilei când vor mai fi condiţii de ploaie slabă, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 8…11 grade.