PROGNOZA METEO 5 septembrie. Prima săptămână de toamnă aduce vreme mai rece decât normalul perioadei

Prima săptămână de septembrie vine cu temperaturi uşor mai scăzute decât normalul perioadei, în special dimineţile şi serile fiind mai răcoroase.

04 sept. 2021, 16:12
PROGNOZA METEO 5 septembrie. Prima săptămână de toamnă aduce vreme mai rece decât normalul perioadei

PROGNOZA METEO 5 septembrie. Duminică, vremea va deveni răcoroasă în jumătatea estică a teritoriului, chiar rece pentru începutul lunii septembrie în nord est, iar în rest, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Temperaturile maxime se vor încadra între 16…17 grade în depresiuni și în nordul Moldovei și 27 de grade în Banat și în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 0…2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi pe arii restrânse, ziua în zonele montane şi submontane și în regiunile estice, iar noaptea îndeosebi în cele sud vestice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud, sud-est și la munte, îndeosebi în zona Carpaților de Curbură. Izolat, în zonele joase de relief, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

La Bucureşti, duminică, cerul va fi variabil, cu unele înnorări, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general moderat în cursul zilei, apoi va deveni slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 24 de grade, iar cea minimă va fi de 9…12 grade.

Luni, vremea va fi răcoroasă în toată ţara, chiar rece pentru prima decadă a lunii septembrie în regiunile estice şi nord estice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade în nordul Moldovei și 25 de grade în Banat și în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 0…1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi condiţii de brumă şi 14…15 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări în special în sud-vest, vest și la munte, unde izolat va ploua slab în cursul zilei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, în Dobrogea şi izolat în zona montană înaltă. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

La Bucureşti, luni, vremea va fi predominant frumoasă, dar răcoroasă, rece dimineața și mai ales noaptea. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul, moderat ziua, apoi va deveni slab.

Citeşte şi PROGNOZA METEO septembrie 2021. Când se instalează toamna adevărată în România

PROGNOZA METEO 5 septembrie. Marţi, vremea va fi în continuare în general frumoasă, dar se va menţine răcoroasă în cea mai mare parte a ţării, local rece pentru prima decadă a lunii septembrie dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade, mai scăzute, spre 0…1 grad, în depresiunile din estul Transilvaniei unde vor fi condiţii de brumă. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări şi posibil ploi slabe în zona de munte și în Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului, pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre. Spre dimineaţă, pe spaţii mici, cu precădere în zonele depresionare, va fi ceață.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea va fi frumoasă, dar se va menține răcoroasă, chiar rece pentru prima decadă a lunii septembrie dimineața și noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul a 23 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Citeşte şi Prima zi de toamnă a adus ninsori la munte. Temperaturile au scăzut la -3 grade

Miercuri, vremea va fi predominant frumoasă, valorile termice vor fi în creştere uşoară, dar dimineţile vor fi încă răcoroase în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 şi 25 de grade, iar cele minime între 7 şi 16 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a 3 grade. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie foarte redusă. Vântul va continua să aibă unele intensificări pe litoral, în bazinul vestic al Mării Negre şi în sudul Banatului. Spre dimineaţă, izolat, pe văi şi în depresiuni, vor mai fi condiţii de ceață.

Şi la Bucureşti, miercuri, vremea va fi predominant frumoasă, dar se va menține răcoroasă dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 9…12 grade, transmite ANM.